Διάφορα

«Αστέρας» του υποκόσμου στην Αυστραλία ο τραυματίας από την έκρηξη στη Γλυφάδα


Ο 56χρονος σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας εγκατέλειψε τη χώρα όταν έχασε τη μάχη για την αρχηγία της διαβόητης συμμορίας Comanchero – Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομία

Ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του υποκόσμου στην Αυστραλία περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας τον 56χρονο που τραυματίσθηκε όταν έγινε έκρηξη στην μερσέντες που οδηγούσε, σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα.

Ο 56χρονος Α.Μ. που είναι αυστραλός υπήκοος με καταγωγή από τον Λίβανο φέρεται να είχε φύγει από την Αυστραλία περίπου το 2014. Στην Ελλάδα βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια και ζούσε στη Γλυφάδα – «τα ελληνικά Χάμπτονς», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Σύμφωνα μ’ αυτά μάλιστα, ο Α.Μ. φέρεται να είχε δοσοληψίες με την ρωσική μαφία. Ο 56χρονος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία μετά το ξέσπασμα «εμφυλίου» στη διαβόητη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών Comanchero, στην οποία το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας κέρδισε ο Νικ Μάρεϊ έναντι του Α.Μ. αφού μαζί του τάχθηκαν οι παλαιότεροι της συμμορίας, ενώ το «νέο αίμα» συντάχθηκε με τον Μάρεϊ. Ο εμφύλιος μάλιστα ήταν αιματηρός και είχε απ΄όλα: απόπειρες δολοφονιών, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, πυροβολισμούς- με απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, άνθρωποι του 56χρονου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Μάρεϊ, τον «γάζωσαν» στο θώρακα μέσα σε κατάστημα που διατηρούσε ωστόσο επέζησε και επικράτησε.

Ο Α.Μ. ήταν επικεφαλής των Comancheros Victorian από το 2013 μέχρι το 2014 οπότε κι έφυγε από τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι είναι στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, η αστυνομία της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι ο Α.Μ. εξακολουθεί να ασκεί επιρροή στους Comancheros. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Heraldsun, ο Α.Μ. που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα ετών για διακίνηση ηρωίνης, φέρεται να είχε σχέσεις και με εμπόριο όπλων.

Πού στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας – Στο νοσοκομείο ο 56χρονος οδηγός του αυτοκινήτου

Το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που έφθασε στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αγίου Νικολάου στη Γλυφάδα, ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-AMG με τις πινακίδες Αυστραλίας και τραυμάτισαν τον 56χρονο Λιβανέζο οδηγό του (το δίπλωμα που βρέθηκε είναι και αυτό Αυστραλίας).

Η Ασφάλεια που έχει αναλάβει την υπόθεση κάνει λόγο για μια πολύ σοβαρή ιστορία καθώς το παγιδευμένο όχημα που τινάχτηκε στον αέρα στις 10:10 το πρωί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, παραπέμπει σε μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα που αδιαφορούν για το αν θα υπάρξουν παράπλευρα θύματα στο κλείσιμο των λογαριασμών τους. Η Πυροσβεστική που έφθασε αμέσως στο σημείο με τέσσερα οχήματα και 12 πυροσβέστες κατάφερε να σβήσει γρήγορα τη φωτιά ενώ τέσσερα ακόμη αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 10. Ο 56χρονος κατέβηκε από το γυμναστήριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει στις 9 το πρωί, άνοιξε την πόρτα του πανάκριβου Mercedes-AMG και έκατσε στη θέση του οδηγού. Πατώντας το κουμπί για να πάρει μπρος, το αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ φωτιά πήραν και τέσσερα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα πίσω από αυτό. Κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ οι πυροσβέστες που έφτασαν απεγκλώβισαν τον άντρα και τον μετέφεραν στο Ασκληπιείο Βούλας με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Εγκληματική ενέργεια;

Η Ασφάλεια και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την υπόθεση ερευνά αν είναι εγκληματική ενέργεια και το κυριότερο ποιοι είναι αυτοί που ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον επιχειρηματία.

Αστυνομικοί, παίρνουν καταθέσεις από άτομα που φέρονται να τον γνώριζαν, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για αυτόν, ενώ άλλο κλιμάκιο έχει μεταβεί και στο Ασκληπιείο Βούλας για να μιλήσει με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άντρας ζει τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και συνήθιζε σχεδόν καθημερινά να επισκέπτεται το συγκεκριμένο γυμναστήριο. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, ωστόσο αυστραλιανά ΜΜΕ τον συνδέουν με τη δράση συμμοριών του υποκόσμου της Αυστραλίας.

Πρώτο βασικό ερώτημα είναι πόση ώρα ήταν παρκαρισμένο το όχημα στο σημείο και πότε πρόλαβαν οι δράστες να τον τοποθετήσουν. Για το λόγο αυτό, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάμερες καταστημάτων και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έτσι ώστε να συγκεντρώσουν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικής ύλης και αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το ενδεχόμενο ο μηχανισμός να ενεργοποιήθηκε με τηλεκοντρόλ.

«Ακούσαμε έναν θόρυβο που δεν τον έχω ξανακούσει. Κάπνα και μετά βγήκε φωτιά. Μου είπαν πως κάποιος τον τραβούσε να τον γλιτώσει», αποκαλύπτει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου ένα χιλιόμετρο πιο μακριά και περπατάω. Έγινε μια τεράστια έκρηξη λες και έβαλαν βόμβα στο τετράγωνο. Ακολούθησα τον καπνό γιατί φοβήθηκα για το αυτοκίνητό μου και είδα το μερσεντές ολοσχερώς κατεστραμμένο. Αποκλείσανε τα πάντα. Δεν είδα τον άνθρωπο.Πρέπει να πήγε να μπει, πατήθηκε κάτι και έγινε η έκρηξη.Δεν πιστεύω ότι έγινε διαρροή.Έγινε χαμός πανικοβλήθηκε όλος ο κόσμος…», περιγράφει μια μάρτυρας.

«Καθώς εργαζόμουν σε ένα αυτοκίνητο, άκουσα ένα τεράστιο ηχητικό θόρυβο, ένα μπαμ, πέφτουν τα τζάμια, γίνεται της κακομοίρας, βλέπω ένα αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς. Μετά από λίγο βλέπω μια φλόγα τεράστια, η φλόγα μετατράπηκε σε διπλανά αυτοκίνητα. Έγινε χαμός, ήρθε η πυροσβεστική, το ασθενοφόρο έγινε της κακομοίρας, έμαθα ότι ήταν ένας νέος και τον είχαν βγάλει από την άλλη πόρτα, τον πήγαν πιο πέρα και ήρθε και το ασθενοφόρο και τον πήρε…», μαρτυρούν τα λόγια ενός αυτόπτη μάρτυρα που επίσης, βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης.

Άλλος ένας άντρας περιγράφει: «Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο, βγήκα έξω από το κατάστημά μου και προχωρώντας πιο κάτω είδαμε ένα αυτοκίνητο που είχε μάλλον μια βόμβα και κάποιοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν…τον έβγαλαν από την πόρτα του συνοδηγού. Λογικά ήταν εν ζωή όταν τον έβγαλαν».

«Ήταν του γιου μου το μαγαζί και ήμουν έξω στη ράμπα και έφτιαχνα ένα μηχανάκι. Όταν μπήκαν μέσα έγινε μια έκρηξη και το ωστικό κύμα στη τζαμαρία επάνω χτύπησε κάποια χαλίκια, το μαγαζί τραντάχτηκε. Βγήκα έξω και είδα στα 70 μέτρα διαγώνια αριστερά ένα αυτοκίνητο να φλέγεται και έναν νεαρό να προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα, την δεξιά πόρτα, τον κράτησαν τον έριξαν κάτω στο κέντρο της Βουλιαγμένης, προχώραγε και αυτός μαζί τους, είχε τις αισθήσεις του, μετά από 2-3 λεπτά έγινε δεύτερη έκρηξη και κάηκε ολοσχερώς και μετά πήραν φωτιά και άλλα αυτοκίνητα. Ήταν με μηχανή ο άνθρωπος που έκανε τεράστια προσπάθεια να τον γλιτώσει, προσπάθησε να σπάσει την πόρτα και έτσι γλίτωσε ο άνθρωπος. Είχε πολύ κίνηση εκείνη την ώρα. Το πρώτο ωστικό κύμα σίγουρα θα προκάλεσε πρόβλημα σε κάποια αυτοκίνητα που ήταν κοντά».

Πηγή: protothema.gr

The post «Αστέρας» του υποκόσμου στην Αυστραλία ο τραυματίας από την έκρηξη στη Γλυφάδα appeared first on Enimerosi24.



Source link