Τεχνολογία

Αποχωρεί από πρόεδρος της Tesla ο Έλον Μασκ




30 Sep Αποχωρεί από πρόεδρος της Tesla ο Έλον Μασκ

Posted at 11:06h
in BUSINESS
by Soustas

Ο Έλον Μασκ, υπό την πίεση των δικηγόρων του και των επενδυτών του Αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Tesla, της εταιρείας που ίδρυσε, κατέληξε σε συμφωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, προκειμένου να καταβάλλει 20 εκατ. δολ. σε πρόστιμα.

Έξαλλου, ο παραπάνω διακανονισμός θα αναγκάσει τον Μασκ να αποχωρήσει από πρόεδρος της Tesla για χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, τριών ετών.

Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη συμφωνία δύο ημέρες μετά την μήνυση εναντίον του Μασκ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για παραπλάνηση των επενδυτών από ανάρτησή του στο Twitter τον περασμένο μήνα πως είχε «εξασφαλίσει χρηματοδότηση» για εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Η παραπάνω συμφωνία, θα επιτρέψει στον Μασκ να παραμείνει εκτελεστικός διευθυντής, κάτι που ίσως έμπαινε σε διακινδύνευση στην περίπτωση που έμπαινε σε δικαστική διαδικασία.

Ο Μασκ θεωρείται ευρέως από τους αναλυτές και τους επενδυτές ως το δημιουργικό νου πίσω από την Tesla που βοήθησε την εταιρεία να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.

«Έλαβα πάντοτε δράση προς το συμφέρον της αλήθειας, της διαφάνειας και των επενδυτών», σχολίασε ο Έλον Μασκ αναφορικά με τη μήνυση. «Η ακεραιότητα είναι η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου και τα γεγονότα θα δείξουν ότι ποτέ δεν έχω συμβιβαστεί με αυτό.»

Χαρακτηριστικό είναι πως η παραίτηση Μασκ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα σε 45 μέρες. Μάλιστα η θέση του προέδρου δε θα είναι διαθέσιμη σε αυτόν για τρία χρόνια ακόμα.

Η Tesla θα πρέπει, επίσης, να διορίσει δύο νέους διευθυντές, να δημιουργήσει επιτροπή ανεξάρτητων διευθυντών και να εξασφαλίσει επιπλέον διαδικασίες και ελέγχους για την επικοινωνία του Μασκ. Ενώ, η Tesla θα προσλάβει δικηγόρο που θα επιβλέπει τις επικοινωνίες του Μασκ και κυρίως το Twitter του.

Πηγή: insider.gr

Like this:

Like Loading…



Source link