Ειδήσεις

Απορρίφθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι αιτήσεις αναίρεσης των δραστών της αιματηρής ληστείας το 2011 με θύματα δύο αστυνομικούς




Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 17:44

Στο κενό έπεσαν οι αιτήσεις των καταδικασθέντων για την αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, το Μάρτιο του 2011, στην οποία  έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, μετά το ηχηρό «όχι» του Αρείου Πάγου στις αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβάλλει .

Το Ζ Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν οι καταδικασθέντες ζητώντας να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς και τα ελαφρυντικά τα οποία  ζήτησαν να τους αναγνωριστούν προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια για τους δύο βασικούς κατηγορουμένους. Και μόνο ως προς το ύψος των παρεπόμενων ποινών, οι αρεοπαγίτες, ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο, για να αποφασιστεί η μείωσή τους, μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα.  Και αυτό γιατί με  τις νέες διατάξεις του ΠΚ προβλέπονται  επιεικέστερες ποινές για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας,  της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοχρησίας και   της υπόθαλψης εγκληματία.  Σύμφωνα με νομικές πηγές, πάντως, η ενδεχόμενη μείωση τους δεν μπορεί να επηρεάσει τα ισόβια που ούτως ή άλλως ισχύουν για τους δύο βασικούς καταδικασθέντες.

Υπενθυμίζεται πως οι  δύο εκ των δραστών της συμπλοκής στου Ρέντη, έχουν καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε   δις ισόβια κι επιπλέον κάθειρξη   66 ετών, ενώ οι   υπόλοιποι 9   σε ποινές από 2  έως 8 χρόνια φυλάκισης.

Το περιστατικό είχε συμβεί το βράδυ της 1ης Μαρτίου 2011, όταν, μετά από ληστεία καταστήματος ψιλικών στο Μενίδι, αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λ. Κηφισού, μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Όταν τους πλησίασαν τέσσερις μοτοσυκλετιστές αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, οι δράστες πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν  με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι αστυνομικοί Γιάννης Ευαγγελινέλης,  23 ετών και Γιώργος Σκυλογιάννης, 22 ετών.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 17:44



Source link