Διάφορα

Απογοήτευση Λακόπουλου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία με τη Γαλλία και τα πρόσωπα που έχει στο «κάδρο» ο Τσίπρας

 

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η πρόσφατη δημοσιοποίηση της μυστικής συνάντησης που έκανε ο κ. Τσίπρας στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη ήταν καταστροφική

Τους λόγους για τους οποίους χύνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την καρδάρα με το γάλα που μαζεύουν, περιγράφει με άρθρο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, στηλιτεύοντας μια σειρά από επιλογές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Ο αρθρογράφος και συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι η πρόσφατη δημοσιοποίηση της μυστικής συνάντησης που έκανε ο κ. Τσίπρας στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη με 11 στελέχη του κόμματος (Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Γεροβασίλη, Βούτσης, Φλαμπουράρης, Παππάς, Σπίρτζης, Σκουρλέτης, Βίτσας, Ραγκούσης, Ρήγας) ήταν καταστροφική. «Αν οι ψηφοφόροι το εκλάβουν ως μήνυμα ότι αυτοί αποτελούν τμήμα της ηγετικής ομάδας, θα γυρίσουν την πλάτη. Με εξαίρεση τρεις, οι υπόλοιποι μόνο ενθουσιασμό δεν προκαλούν στη ιδέα ότι ενδέχεται να κυβερνήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λακόπουλος.

Στο ίδιο άρθρο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο anoixtoparathyro, χαρακτηρίζει μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία. Και εξηγεί τους λόγους

-Πρώτο, γιατί συνιστά πρόβα αυτοκτονίας να ανακοινώνεται εκ των προτέρων η καταψήφιση- που θα μπορούσε πράγματι να προκύψει. Αλλά μετά τη συζήτηση στη Βουλή και ως αποτέλεσμά της.

-Δεύτερο, στην Κουμουνδούρου δεν κατάλαβαν ακόμη γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου, ακόμη και στην περίοδο που ο Καραμανλής τον έλεγε » αριστερά της αριστεράς» υπερψήφιζε πάντα τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού..

-Τρίτο, για να καταψηφίσεις μια συμφωνία πρέπει να προβάλεις πειστικούς λόγους. Σ’ αυτούς δεν ανήκει το θεωρητικό ενδεχόμενο να βρεθούν στην Υποσαχάρια Αφρική ελληνικά στρατεύματα δίπλα τους Γάλλους- όταν έχουν βρεθεί ήδη αλλού και δεν άνοιξε μύτη την Αθήνα- ούτε για την παράλειψη της, προς διευθέτηση, ΑΟΖ- η αναφορά στην οποία σε διακρατική συμφωνία θα εξασθενούσε την ελληνική θέση για τη Χάγη.

Πηγή parapolitika.gr

The post Απογοήτευση Λακόπουλου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία με τη Γαλλία και τα πρόσωπα που έχει στο «κάδρο» ο Τσίπρας appeared first on Enimerosi24.

Πηγή