Ειδήσεις

Απάντηση της Ειρήνης Μαρούπα στην εξώδικη πρόσκληση του ΠΑΟΚ



Λίγες ημέρες μετά την εξώδικη πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο μέλος της ΕΕΑ, κ. Ειρήνη Μαρούπα, η τελευταία απέστειλε την δική της συναινετική απάντηση στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, με την οποία εύχεται μάλιστα «καλή αγωνιστική πορεία» στην ομάδα του «Δικεφάλου» της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανάρτηση της:

«ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Εξεπλάγην να λάβω την εξώδικό σας. 10 χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν μου έχει ξανασυμβεί. Παρότι έχω συμμετάσχει σε καταδικαστικές αποφάσεις για περισσότερους ισχυρούς άνδρες μεγάλων ΠΑΕ και στον δημόσιο διάλογο με αιχμηρό τρόπο.

Ακόμη μεγαλύτερη κατάπληξη μου προκάλεσε η αυθημερόν δημοσιοποίηση αυτής της ενέργειάς σας εναντίον μου. Σας ενημερώνω ότι το αδίκημα της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας για το οποίο με εγκαλείτε δεν υπάρχει. Το άρθρο 364 του ΠΚ καταργήθηκε με τον νόμο 4619/2019. Παρά ταύτα,

Ξαναδιάβασα τον τότε σχολιασμό μου για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ. Τα δικανικά του επιχειρήματα είναι άρτια. Διαπίστωσα, όμως ότι γράφτηκε με φιλοπαίγμονα και άθελά μου εριστική διάθεση. Περιέχει κρίσεις, αξιολογήσεις και σχόλια που αντιλαμβάνομαι ότι ερέθισαν, αν και δεν είχα ποτέ πρόθεση να προσβάλλω ή να δυσφημίσω (πολύ περισσότερο να συκοφαντήσω), κανέναν.

ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ.

[Ο σχολιασμός αυτός έγινε προς υπεράσπιση της προσωπικότητάς μου έναντι της απόπειρας διακωμώδησής μου σε ραδιοφωνικές εκπομπές και προς υπεράσπισή μου από τις άδικες, αισχρά χυδαίες επιθέσεις οπαδών σας (δεν υπαινίσσομαι ότι είχατε γνώση ή συμμετοχή), διανθισμένες μάλιστα με απειλές κατά ζωής και κατάρες].

Για τον λόγο αυτόν, σήμερα, ήρεμα και ψύχραιμα, την αποσύρω από την σελίδα μου στον ιστότοπο fb, προς απόδειξη της ανέκαθεν αγαθής μου προαίρεσης έναντι όλων.

Στην ερώτησή σας γιατί δεν έλεγξα τις άλλες ομάδες απαντώ: Scripta manent. Η ΕΕΑ είναι 7μελές όργανο.

Στην ερώτησή σας για τα αποδεικτικά μέσα κατά την έκδοση της απόφασής σας απαντώ: Η ακροαματική διαδικασία, τα έγγραφα που προσκομίστηκαν και τα υπομνήματα των διαδίκων. Άλλο αποδεικτικό μέσο δεν υπήρξε.

Μην μου ζητάτε να επαναλάβω την κρίση μου για την υπόθεσή σας. Την γνωρίζετε.

Το κράτος μας είναι το έσχατο καταφύγιο της ατομικής και συλλογικής μας ελευθερίας.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

Είναι η έσχατη λογική και η έσχατη λύση. Χωρίς αυτό δεν υπάρχουμε.

Σκέψεις εδαφικού του ακρωτηριασμού και απειλής εθνικής του συνοχής είναι αδιανόητες στους πολίτες του και οφείλουν να αποτρέπονται στους εχθρούς του.

Αλλιώς εθνική επιβίωση δεν υπάρχει.

Η απόφαση των εφετών της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η τροποποίηση του αθλητικού νόμου από την κυβέρνηση (για τον υποβιβασμό) και η δική μου απόφαση (σκεπτικό μη υποβιβασμού των ομάδων), συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και στην αποφυγή διακινδύνευσης του ύψιστου αυτού κοινωνικού αγαθού, της εθνικής μας ομοψυχίας που είναι φρουρός της εθνικής μας ασφάλειας.

Υπηρετώ την πατρίδα μου στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού επί 10 χρόνια με εντιμότητα, ανεξαρτησία, αυταπάρνηση και δικαιοσύνη, ορθοτομώντας την αλήθεια. Το γνωρίζουν όλοι.

Εύχομαι καλή αγωνιστική πορεία στον ΠΑΟΚ.

Χρόνια πολλά για την 25η Μαρτίου και για τα 200 χρόνια από την εθνεγερσία μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ».



Source link