Διάφορα

Αντί για τόσες φρεγάτες ας πάρουμε 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα

 

Αντί να αγοράσουμε τόσες φρεγάτες και πολεμικά αεροπλάνα δεν αγοράζουμε καμία 10αρια νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα; Με την κλιματική αλλαγή θα βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα ολοένα και πιο συχνά.

Αν τα -σχεδόν όλα- ΜΜΕ που τους τελευταίους μήνες “προωθούν” συγκεκριμένης χώρας πρόταση στο θέμα των φρεγατών ασχολιόντουσαν λίγο και με την ανάγκη για πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν θα είχαμε αυτό το χάλι σήμερα.

Λέγεται απο τους ίδιους τους πιλότους -δεκαετίες- ότι τα Canadair τα έχει φτιάξει ο Καναδάς για τον Καναδά (βλ. νερό απο λίμνες), δεν είναι κατάλληλα για την Ελλάδα ειδικά όταν έχει ανέμους, μποφόρ (στη θάλασσα) και υψηλές θερμοκρασίες, δεν μπορούν να πετάξουν. Αντίθετα τα Beriev είναι πολύ καλύτερα και σύγχρονα για τις εγχώριες συνθήκες. Ωστόσο θα πει κάποιος είναι Ρωσικά, δεν αγοράζουμε απο εκεί -δεν πρέπει-, εναλλακτική δεν υπάρχει; Μόνο αυτές οι δύο χώρες παράγουν πυροσβεστικά αεροπλάνα; Αυτό που τα αεροπλάνα πάνε Σκύρο γεμίζουν και επιστρέφουν, είναι ΝΤΡΟΠΗ! Και κοροϊδία και μου κάνει εντύπωση πως πέρασε τόσο απλά απο τα ΜΜΕ… είναι μια τρύπα στο νερό!

Έχει γίνει λίγο κουραστικό πλέον αυτό που πρέπει να αγοράζουμε ανεξαρτήτου κόστους και χαρακτηριστικών απο συγκεκριμένες χώρες…

Ν.Μ

The post Αντί για τόσες φρεγάτες ας πάρουμε 10 πυροσβεστικά αεροπλάνα appeared first on Enimerosi24.

Πηγή