Διάφορα

Αμυράς: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε έθιμο


 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο αναφερόμενος στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου δήλωσε πως δεν υποστηρίζει τέτοια έθιμα που αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε έθιμο, ας πούμε όταν γίνεται η Αρμάτα στις Σπέτσες δεν βάζουν αληθινά πυρά εκεί στα κανόνια στα ομοιώματα των καραβιών. Θέλω να πω ότι κάποια έθιμα θα μπορούσαν να γίνονται και με ψεύτικα πυρά. Τι είναι αυτό το πράγμα τώρα δηλαδή; Πηγαίνεις στην Ανάσταση και είναι ένα πράγμα απωθητικό. Εγώ δεν υποστηρίζω τέτοια έθιμα που φέρνουν σε δύσκολη θέση και σε απειλή κινδύνου για τη ζωή τους ακόμα τους ανθρώπους σε καμία περίπτωση. Πρέπει επίσης, αν πρόκειται να συνεχίσουν κάποια από αυτά τα έθιμα, που δεν ξέρω βέβαια με τη σημερινή τους μορφή κατά πόσο εκφράζουν αυτό που πραγματικά εκπροσωπούν, θα έπρεπε να γίνεται με άδεια, κατόπιν ελέγχων ασφαλείας και ενδεχομένως σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Λοιπόν αυτό το πράγμα χύμα στις πλατείες και στις εκκλησίες να φοβάσαι ότι ωχ τώρα θα μου ΄ρθει η ρουκέτα και κάθε Πάσχα να ακούμε για παιδιά που ακρωτηριάστηκαν και για ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αυτό είναι απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς.

Ερωτηθείς πως ερμηνεύει πολιτικά τη σχέση Τσίπρα – Πολάκη ο κ Αμυράς δήλωσε πως: «Τσίπρας και Πολάκης ίσον ένα, αυτό το ξέραμε, τώρα αυτό που πάει να γίνει όμως καθώς γύρισε από την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του, αυτό που πάει να κάνει είναι Πολάκης συν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι ίσον πάλι ένα, πάει να τους εξισώσει όλους δηλαδή, να τους βάλει στη σειρά να υποστηρίξουν τον κ. Πολάκη, στην ουσία να γίνουν ίδιοι με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης είναι προφανώς ο άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές του κ. Τσίπρα, τον ξέρουμε τον κ. Πολάκη και πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την καταγωγή του ως άμυνα και ως χάπι για κάθε αρρώστια και για κάθε δικαιολογία. Λοιπόν οι Σφακιανοί και οι Κρητικοί δεν είναι αγριάνθρωποι, είναι ευγενικοί άνθρωποι, έχουν καλή καρδιά και καλή ψυχή, λοιπόν άρα να πάψει να χρησιμοποιεί το σφακιανό ιδίωμα και χαρακτηριστικό για να δικαιολογεί ότι χοντράδα κάνει. Τον κ. Πολάκη τον ξέραμε, τον κ. Τσίπρα δεν θα τον μάθουμε τώρα, τον ξέρουμε, τώρα προσπαθεί να εξισώσει τους πάντες πίσω από τη λογική Πολάκη».

The post Αμυράς: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε έθιμο appeared first on Enimerosi24.



Source link