Διάφορα

“Ήταν αισιόδοξος ο Γιώργος…”


Ο Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) σχολιάζει τα έγγραφα για τη χρεοκοπία της ΔΕΗ που αποκαλύπτουν ότι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Online» με τον Δημήτρη Τάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφορικά με το ζήτημα της ΔΕΗ
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαρίστως να γίνει και εξεταστική επιτροπή αν θέλουμε να δούμε σε βάθος το ζήτημα με τη ΔΕΗ, με τον τρόπο με τον οποίο ικανοποιεί τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν και στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Με το γεγονός ότι τα προβλήματα της εταιρείας δεν πρέπει να μεταβιβαστούν σε αύξηση τιμολογίων αλλά να βρούμε άλλους τρόπους. Και θέλω θυμίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας στη δική μας κυβέρνηση, ο κ.Σταθάκης, διαβεβαίωνε ότι το σχέδιο το οποίο υπήρχε στο υπουργείο θα οδηγούσε από το 2020, να υπήρχε δυνατότητα να αντιμετωπιστούν και αυτά τα χρηματοοικονομικά ανοίγματα.
Ερωτηθείς γιατί ο κ. Σταθάκης δεν παρουσίασε την ορθή εικόνα της ΔΕΗ
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν αισιόδοξος ο Γιώργος ότι το σχέδιο το οποίο υπήρχε θα αντιμετώπιζε ως προσωρινές τις δυσκολίες τις χρηματοοικονομικές της ΔΕΗ και ότι με τη δυνατότητα που υπήρχε και να αντληθούν κάποιοι πόροι από τις παρεμβάσεις τις οποίες θα έκανε η ΔΕΗ αλλά και με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που βλέπετε και τώρα ο κ. Χατζηδάκης δίνει μεγάλο βάρος…
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον προηγούμενο χειρισμό
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορω να απαντήσω άλλωστε για αυτό λέμε ότι δεχόμαστε να συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή και νομίζω ότι είμαστε ανοιχτοί να γίνει σε βάθος αυτή η συζήτηση.
ΔΗΜ: Εσείς πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα δύο έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε και υπάρχει προβλημα το οποίο μας έδινε την αισιόδοξη πλευρά ότι θα αντιμετωπίζονταν αλλά χωρίς να μπορω να απαντήσω αν αυτή η αισιοδοξία του τότε υπουργού μεταφράζεται σε πραγματική δυνατότητα να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα τώρα στην παρούσα στιγμή και να μη μεταφερθεί το βάρος στους καταναλωτές. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε με μεγάλη υπευθυνότητα στο πρόβλημα της ΔΕΗ.
Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά τα ζητήματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε ως πολιτικό σύστημα όλοι μαζί. Δεν είναι θέματα που εύκολα έλεγε η ΝΔ τότε ότι «εσείς φταίτε που δεν το αντιμετωπίζετε, εσείς φταίτε για τη Μόρια και την κατάσταση των προσφύγων». Νομίζω ότι αντί να κάνουμε κραυγές θα μπορούμε να σταθούμε σε εποικοδομητικές λύσεις για το πώς με τη συμπαράσταση βέβαια της Ενωμένης Ευρώπης θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
Για τις προσφυγικές δομές
Σ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είναι ανύπαρκτες οι δομές στο εσωτερικό της χώρας, στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι πρόβλημα και δικό μας. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε με μεγάλη υπευθυνότητα στο ευρωπαϊκό και εθνικό πρόβλημα και να κάνουμε εποικοδομητικές προτάσεις και παρεμβάσεις στην Ενωμένη Ευρώπη κοινές.

The post “Ήταν αισιόδοξος ο Γιώργος…” appeared first on Enimerosi24.



Source link