Ειδήσεις

Ήπια ανοδικό ξεκίνημα δείχνουν τα futures της Wall Street




Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 16:37

Σε ήπια ανοδικό ξεκίνημα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους φόβους για το παγκόσμιο εμπόριο να έχουν φύγει από το προσκήνιο.

Όπως φαίνεται, οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ θεωρήθηκε πως υπογραμμίζουν τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας, σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των σχέσεων των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους εμπορικούς τους εταίρους.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 54 μονάδες, του S&P 3 μονάδες και του Nasdaq 8.

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησαν σήμερα, με την PepsiCo να ανακοινώνει καλύτερα του αναμενομένου κέρδη για το τρίμηνο και να βλέπει τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο προσυνεδριακά.

Οι επενδυτές πάντως θα περιμένουν και νέες εξελίξεις γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, μετά την “ανταλλαγή” δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, θα παρακολουθήσουν τις επαφές που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με Ευρωπαίους ηγέτες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τετάρτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Λονδίνο για να συναντήσει την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις εκτός ΗΠΑ, οι επενδυτές θα παρακολουθούν και τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, μετά τις παραιτήσεις δύο υπουργών από τη βρετανική κυβέρνηση.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, 16:37



Source link