Ειδήσεις

Έχεις βαρεθεί να χάνεις τα εργαλεία σου; Η Ford έχει μία έξυπνη λύση


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, 20:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης 

Van γεμάτα με εργαλεία μεγάλης αξίας, πηγαινοέρχονται στα εργοτάξια συνεχώς. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι τεχνίτες σε όλες τις χειρονακτικές εργασίες είναι εκατοντάδες και πολλά από αυτά κοστίζουν μία περιουσία.

Σύμφωνα μάλιστα με την Ford, το ετήσιο κόστος από τα χαμένα εργαλεία για κάθε όχημα που έχει στο στόλο της μία εταιρία, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 450 ευρώ. Η κούραση, οι πολλές διαφορετικές εργασίες, οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος, είναι μερικοί από τους λόγους που εργαλεία χάνονται συνεχώς.

Η Ford λοιπόν παρουσιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που επιτρέπει τη διαρκή παρακολούθηση εργαλείων και μηχανημάτων μίας επιχείρησης. Ειδικές συσκευές που αντέχουν σε όλες τις συνθήκες, τοποθετούνται μέσα σε εργαλειοθήκες – εξοπλισμό και μέσω Bluetooth – GPS, δίνουν στην εταιρία συνεχώς στίγμα για το που βρίσκονται.

Έτσι στο τέλος μιας βάρδιας, ο εργαζόμενος μπορεί εύκολα να τσεκάρει εάν λείπει κάποιο κομμάτι του εξοπλισμού, ενώ και η εταιρία είναι σε θέση να προγραμματίζει καλύτερα τη μεταφορά μηχανημάτων ή εξαρτημάτων από το ένα εργοτάξιο στο άλλο.

Παράλληλα, με αυτή την εφαρμογή γίνεται συνεχώς έλεγχος στα αποθέματα, ενώ δίνεται και η επιλογή για ταξινόμηση όλων των εργαλείων – εξαρτημάτων – μηχανημάτων σε κατηγορίες όπως βλάβη ή συντήρηση.

Τέλος, εάν ο εξοπλισμός μείνει κατά τις νυχτερινές ώρες στο van και γίνει κλοπή, τότε γίνεται αυτόματη ενημέρωση στον ιδιοκτήτη.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022, 20:30

Πηγή