Ειδήσεις

Έφεση κατά της απόφασης θα ασκήσουν οι δικηγόροι του Μπελέρη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, 10:39

Τη συνέχιση της προφυλάκισης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις και να εκδικαστεί η υπόθεση, αποφάσισε χθες το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων μετά από 3.5 ώρες.

Η πλευρά της υπεράσπισης αναμένεται να προχωρήσει σε έφεση και σύμφωνα με τον νόμο χρειάζεται ένα δεκαήμερο για να συνεχιστει η υπόθεση στο Εφετείο.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στα Τίρανα, Παναγιώτη Μπάρκα, αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι δεν υπήρξε ούτε καν σκέψη σε ανθρώπινο επίπεδο για τον Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. “Δεν εισακούστηκαν τα αιτήματα και κατά τον δικηγόρο, παίχτηκε ξανά το ίδιο σενάριο” τόνισε.

Ο κ. Κοκαβέσης πριν από ένα χρόνο είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς, έχει φλεγμονή στο μυοκάρδιο και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων. Το νοσοκομείο προσπαθεί να είναι σε επικοινωνία με το Ωνάσειο, καθώς η κατάστασή του προκαλεί ανησυχία.

Οι δύο προφυλακισθέντες δεν παρευρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, ούτε όμως και κάποιο τρίτο πρόσωπο. Στα μέλη της οικογένειας δεν επιτράπηκε η παρουσία, ενώ απουσίασε αυτή τη φορά και η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, για την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, τονίζει: «Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, 10:39

Πηγή