Ειδήσεις

Έτσι θα είναι το delivery στο μέλλον


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, 15:30

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Να σας συστήσουμε το Leopard δια χειρός της ισραηλινής REE. Ένα αυτόνομο van το οποίο δημιουργήθηκε για να μεταφέρει μεγάλα αγαθά χωρίς να απαιτεί την παρουσία οδηγού. 

Με λιλιπούτειες διαστάσεις καθώς έχει μήκος μόλις 3.4μ. και πλάτος 1.4μ. καταφέρνει να ελίσσεται σε κάθε στενό της πόλης, των ώρα που ο χώρος φόρτωσης του αγγίζει τα 5.097λτ. Οι τεχνολογίες του επιτρέπουν όχι μόνο να εκτελεί αυτόνομα διαδρομές, αλλά και να μπορεί να συνδεθεί και με άλλα αντίστοιχα οχήματα, ανεβάζοντας την χωρητικότητα του στα 7.500λτ., ανάλογα με την εκάστοτε παραγγελία.

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αποδίδει μέχρι και 134 ίππους με τελική ταχύτητα τα 160χλμ./ώρα. και η ανάπτυξη του γίνεται σε ειδικό κέντρο της Αγγλίας. Η εταιρία, η οποία ανακοινώνει πως το κόστος του οχήματος θα είναι πραγματικά προσιτό, θα λάβει χρηματική στήριξη 15 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση της Αγγλίας.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στην Αμερική το 2023 και σταδιακά σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας τον χάρτη των delivery μικρών αλλά και μεγάλων πακέτων. Πλέον εκτός από τα drone για τα μικρά δέματα, ο στόλος θα διαθέτει και το Leopard για μεγαλύτερες παραδόσεις παραγγελιών σε πελάτες ή και εντός εργοστασίων.

Φαντάζεσαι να παραγγέλνεις π.χ. ένα έπιπλο και να έρχεται στο σπίτι σου χωρίς οδηγό αλλά με το μισό κόστος;


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022, 15:30

Πηγή