Ειδήσεις

Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από πυρά σε μπαρ στο Κανκούν


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 08:08

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τουλάχιστον έξι τραυματίστηκαν προχθές Παρασκευή από πυρά σε μπαρ κοντά στο θέρετρο Κανκούν (νοτιοανατολικά), ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τοπικές αρχές στην πολιτεία Κιντάνα Ρο του Μεξικού.

«Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ένας σκοτώθηκε από σφαίρα», ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή της και μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης η πολιτειακή εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις αρχές, αναφέρθηκαν πυρά σε τέσσερα μπαρ, με τουλάχιστον είκοσι πυροβολισμούς σε ένα. Θαμώνας μπιραρίας σκοτώθηκε.

Μεξικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο από τα καταστήματα που υπέστησαν επιθέσεις δέχθηκαν απειλές από κακοποιούς μερικές ημέρες νωρίτερα.

Τα πυρά προκάλεσαν πανικό σε θαμώνες και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κιντάνα Ρο, συνελήφθη ένας ύποπτος.

Στο Κανκούν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό περίπου 880.000 κατοίκων, διάφορες συμμορίες αποσπούν χρήματα από εμπόρους και επιχειρηματίες με εκβιάσεις, ή επιδίδονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Παρόμοια επεισόδια αναφέρονται σε θέρετρα στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Το Μεξικό σπαράσσεται από κύμα βίας με κάπου 340.000 νεκρούς –οι περισσότεροι από τους φόνους αυτούς αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα– από το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος κήρυξε τον πολύ αμφιλεγόμενο πόλεμο εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Στα μέσα Μαρτίου, βρετανός επιχειρηματίας που ζούσε στην Πλάγια δελ Κάρμεν, νότια του Κανκούν, δολοφονήθηκε.

Οι επιθέσεις στις τουριστικές ζώνες του Μεξικού έχουν αυξηθεί. Την 21η Ιανουαρίου πυρά σε συγκρότημα ξενοδοχείου κοντά στο Κανκούν στοίχισαν τη ζωή σε δύο υπηκόους του Καναδά.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 08:09

Πηγή