Ειδήσεις

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: Το «βίαιο» ιστορικό του βασικού υπόπτου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, 13:41

Πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη του ανατριχιαστικού τετραπλού φονικού στην Ανδραβίδα, βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Τα σοκαριστικά στοιχεία που έρχονται στο φως για την άγρια δολοφονία των γονιών και δύο παιδιών, έχουν ξεκαθαρίσει τοπίο για τον βασικό ύποπτο, ο οποίος έχει ιστορικό προβληματικής συμπεριφοράς.

Ιστορικό… πυροβολισμών

Κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι είχε πυροβολήσει άλλους δύο ανθρώπους στο παρελθόν με κυνηγετική καραμπίνα, ο ένας εξ αυτών ήταν ο κουμπάρος του.

Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν καταθέσει μήνυση, ωστόσο τις απέσυραν γιατί δέχονταν απειλές από τον δράστη για τις οικογένειές τους.

Κάτι που έκανε πράξη στην άτυχη οικογένεια, η οποία ξεκληρίστηκε από τον 62χρονο επειδή του χρωστούσαν χρήματα ενοικίου. Τον τελευταίο καιρό είχε τακτικούς καβγάδες με τα θύματα, τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής επισημαίνουν στην εφημερίδα «Πατρίς» ότι «μας είχε πει ότι θα τους έδιωχνε από το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου που έχει ισχύ έως τον Μάρτιο». Ακόμα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο συγκεκριμένο σπίτι μαρτυρά πώς ίσως ήταν και αυτός ένας τρόπος για να τους διώξει από το σπίτι μια ώρα αρχύτερα.

Οι κάμερες ασφαλείας και η διαφυγή με το αγροτικό

Ήδη όσοι γνώριζαν τα τεκταινόμενα στην Ανδραβίδα, είχε στρέψει τα φώτα στον βασικό ύποπτο. Υπήρχαν άνθρωποι που αμέσως εκτίμησαν ποιος είναι δράστης. Και προφανώς και οι αρχές βάδισαν στον ίδιο δρόμο. Βέβαια έλεγξαν το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που «είδαν» τον δράστη και τις κινήσεις του.

Έτσι από νωρίς το πρωί όταν παρουσία δικαστικής λειτουργού, μπήκαν στο σπίτι του βασικού υπόπτου που απουσίαζε. Το έκαναν φύλλο και φτερό, βρήκαν κάποια όπλα αλλά και τα κινητά του, κλειστά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης οπλοφορεί, ίσως και με το όπλο που διαπράχθηκαν οι τέσσερις δολοφονίες και διέφυγε με το αγροτικό του όχημα και όχι με το πολυτελές επιβατηγό ΙΧ του.

Φαίνεται πως δεν έχει κινητό τηλέφωνο μαζί του ή τουλάχιστον κάποιο από αυτά που χρησιμοποιούσε, επιδιώκοντας να αποφύγει τον εντοπισμό του από το σήμα του.

Αναφορές ότι είχε σκάψει λάκκο για τις σορούς

Κάτι άλλο που προκαλεί φρίκη, είναιότι υπάρχουν αναφορές πως θέλουν το δολοφόνο να είχε θάψει λάκκο σε γειτονικό χωριό, στο Τραγανό, για να θάψει εκεί τις σορούς. Γι’ αυτό πιθανότατα και προσπάθησε να τους φορτώσει στο τρέιλερ, ωστόσο ο ερχομός του τρίτου παιδιού τον έκανε να το βάλει στα πόδια βιαστικά.

Η αυτοψία της Ιατροδικαστού και το κλιμάκιο του ΥΔΕΖΙ

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παντού για τον βασικό ύποπτο της τετραπλής δολοφονίας. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου μαζί με συναδέλφους τους κλιμακίου του ΥΔΕΖΙ από την Αθήνα επεξεργάζονται τα στοιχεία. Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε και η αυτοψία στο χώρο από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Πληροφορίες από ilialive.gr

Πηγή