Ειδήσεις

Άρχισε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών στην Ταϊλάνδη




Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 08:07

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους στο ποδόσφαιρο, από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ στην Ταιλάνδη.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα… βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι»Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης η επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους από τον λαβύρινθο στον οποίο έχουν παγιδευτεί τις τελευταίες 15 ημέρες (σ.σ.: στο σπήλαιο μπήκαν στις 23 Ιουνίου και παγιδεύτηκαν από το νερό που συσσωρεύτηκε κατά μήκος του σπηλαίου), άρχισε σήμερα το πρωί.

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα… βρισκόμαστε στο ζενίθ της ετοιμότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής προσθέτοντας πως και οι 13 παγιδευμένοι είναι επίσης «πολύ έτοιμοι».

Διασώστες άρχισαν την αποστολή στις 10.00 π.μ. τοπική ώρα (06.00 ώρα Ελλάδας) και θα χρειαστούν πολλές ώρες μέχρι να βγει από το σπήλαιο το πρώτο παιδί, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Η ταχύτερη ομάδα μπορεί να βγει από το σπήλαιο «στις 9 μ.μ.», πρόσθεσε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρινίζοντας πως έχουν σταλεί 13 ξένοι δύτες, 5 ταϊλανδοί δύτες και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού (SEALS).

Η επιχείρηση για τη διάσωση των 13 μπορεί να διαρκέσει 3 με 4 ημέρες «ανάλογα με τον καιρό», δήλωσε επίσης ταϊλανδός στρατιωτικός διοικητής.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 08:18



Source link