Φυσικές θεραπείες για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά


Είναι τρομερό να έχει κανείς λιπαρά μαλλιά, αλλά και τα ξηρά μαλλιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα ξηρά μαλλιά γερνούν και δείχνουν χειρότερα όταν είναι λουσμένα. Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως στην έκθεση σε χημικά προϊόντα ή  σε εσωτερικά προβλήματα, όπως σε μια ασθένεια. Ευτυχώς όμως μπορείτε επιτέλους να πείτε αντίο στα ξηρά μαλλιάχάρη στις παρακάτω φυσικές θεραπείες!

Προσοχή στα σαμπουάν

Τα σαμπουάν είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για ξηρά μαλλιά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα λουσμένα μαλλιά είναι υγιή μαλλιά. Τα σαμπουάν, ωστόσο, περιέχουν διάφορους καθαριστικούς παράγοντες που μπορεί να είναι επιθετικοί με τα μαλλιά σας, αφαιρώντας τα φυσικά τους έλαια που τα βοηθούν να παραμείνουν υγιή. Από την άλλη πλευρά, το σωστό σαμπουάν μπορεί να διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες, για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να αφήνετε τα μαλλιά σας άλουστα για περισσότερες από τρεις μέρες. Τα ιδανικά σαμπουάν για ξηρά μαλλιά έχουν επίπεδο pH μεταξύ 4,5 και 6,7.

Φερθείτε καλά στα μαλλιά σας

Τα ξηρά μαλλιά είναι τα πιο εύθραυστα, θα πρέπει λοιπόν να τους φέρεστε με φροντίδα. Όταν τα λούζετε, κάντε απαλές κινήσεις. Μην αφήνετε τα μαλλιά σας δεμένα και μην τα χτενίζετε με τα δάχτυλά σας (αυτό κάνει τις τρίχες να σπάνε). Χρησιμοποιείτε δύο δάχτυλα για να κάνετε αφρό, αφού αυτό αρκεί για να ενεργοποιηθούν οι σμηγματογόνοι αδένες.

Χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα

Τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται μαλακτική κρέμα. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν λίγο ή καθόλου οινόπνευμα, επειδή το οινόπνευμα μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά ακόμα περισσότερο. Οι μαλακτικές κρέμες με λίγο ή καθόλου άρωμα τείνουν να περιέχουν λίγο οινόπνευμα. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα τη νύχτα, καθώς και το πρωί. Απλώστε τη στα μαλλιά πριν πάτε για ύπνο και όταν ξυπνήσετε το πρωί.

Περιποιήσεις με λάδι

Οι επαγγελματίες των μαλλιών συνιστούν περιποιήσεις με λάδι για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων, ξηρών μαλλιών. Υπάρχουν προϊόντα που χρησιμοποιούν ζεστό λάδι. Το λάδι ζεσταίνεται και απλώνεται στα μαλλιά για πέντε ως είκοσι λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες). Χρησιμοποιήστε μια πλαστική σακούλα ή ένα σκουφάκι μπάνιου όσο το λάδι δρα και μετά λούστε τα μαλλιά όπως συνήθως με ένα απαλό σαμπουάν.

Βουρτσίζετε λιγότερο

Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, το υπερβολικό βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί στην πραγματικότητα να σπάσει την τρίχα και να την κάνει να πέσει. Τα εύθραυστα, ξηρά μαλλιά είναι περισσότερο ευάλωτα στο βούρτσισμα. Πάντα να βουρτσίζετε ή να χτενίζετε απαλά και αργά (χρησιμοποιείτε με προσοχή μια χτένα όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα ή υγρά). Το είδος της βούρτσας που χρησιμοποιείτε έχει επίσης σημασία. Οι βούρτσες με σκληρές τρίχες ή με αραιά δόντια αποτελούν καλές επιλογές, αφού δεν σπάζουν την τρίχα.

Περιποίηση με βάση το ξύδι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ξύδι. Το ξύδι αποτελεί εξαιρετική μαλακτική ουσία και μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα και να δώσει λάμψη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας ξύδι στο ξέβγαλμα. Έχετε ένα μπουκάλι ξύδι διαθέσιμο στο ντους σας. Το ξύδι κάνει επίσης καλό και στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αναραίωτο ξύδι αρκετές φορές την εβδομάδα πριν το λούσιμο.

Βάλτε 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο σε ένα μικρό δοχείο και απλώστε το στα μαλλιά σας. Ως εναλλακτική, μπορείτε επίσης να βάλετε το μηλόξυδο σε ένα σπρέι και να ψεκάσετε τα μαλλιά σας. Μια μαλακτική λοσιόν μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πιτυρίδας και να δώσει υγιή λάμψη στα μαλλιά σας. Αναμείξτε 2 φλιτζάνια νερό και 1/2 φλιτζάνι ξύδι. Εφαρμόστε αυτή τη σπιτική μαλακτική λοσιόν στα μαλλιά μετά το λούσιμο, αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε. Αν χρειάζεστε μια ισχυρότερη περιποίηση για την πιτυρίδα, αφήστε τη μαλακτική λοσιόν στα μαλλιά για μία ώρα φορώντας ένα σκουφάκι μπάνιου.

 

Source LinkSource link