Το startup Nuro δοκιμάζει τα φορτηγά χωρίς οδηγό


Το startup Nuro, με έδρα του την Καλιφόρνια παρουσίασε ένα νέο τύπο αυτόνομα κινούμενου οχήματος για τις παραδόσεις προϊόντων.

Το ρομποτικό όχημα της Nuro συνοδεύεται από μία υπηρεσία κατά την οποία ο κάθε χρήστης θα μπορεί να παραγγέλνει online τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν μέσα από την κατάλληλη εφαρμογή για smartphones που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής αυτής, ο κάθε χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει μία ειδοποίηση για το πότε είναι έτοιμη προς παράδοση μία παραγγελία του.

Μόλις φτάσει στον προορισμό του το ρομποτικό όχημα της Nuro, θα γίνεται αποστολή ενός κωδικού αριθμού στον κάθε χρήστη προκειμένου να μπορεί να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο τμήμα του φορτηγού που βρίσκεται αποθηκευμένο το πακέτο του.

Το φορτηγό που αναπτύσσει η Nuro δεν θα μπορεί να πάρει επιβάτες και ο σχεδιασμός του θα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τα είδη που θα μπορεί να μεταφέρει κανείς μαζί του, με βασικό γνώμονα του σχεδιασμού την ασφάλεια. Δεν θα υπάρχουν τιμόνια, πόρτες και παράθυρα, καθώς το μόνο στοιχείο που θα απαιτείται θα είναι ο κατάλληλος προγραμματισμός του ηλεκτρονικού εγκεφάλου.

Το βάρος του φορτηγού της Nuro θα είναι 680 κιλά, ενώ το ωφέλιμο φορτίο θα φτάνει τα 115 κιλά.

The post Το startup Nuro δοκιμάζει τα φορτηγά χωρίς οδηγό appeared first on pestaola.Source link