Το Netflix φέρνει νέες ιστορίες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική


Το Netflix ενδυναμώνει τις τοπικές φωνές, για να φέρει στον κόσμο το 2018 νέες, ποικίλες και ανεπανάληπτες ιστορίες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ).

Το Netflix πιστεύει ότι οι σπουδαίες ιστορίες μπορούν να προέλθουν από παντού και ότι μερικοί από τους καλύτερους δημιουργούς περιεχομένου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη χρονιά, οι χρήστες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν περισσότερα από 100 projects προερχόμενα από 16 χώρες που εκτείνονται από την Ευρώπη μέχρι – για πρώτη φορά – τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σε 16 γλώσσες. Αυτό σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό παραγωγών και επενδύσεων από το 2017 και αντιστοιχεί σε περισσότερους από 35.000 θέσεις εργασίας σε αυτές τις τοπικές παραγωγές.

Σειρές που έχουν διακριθεί από κριτικούς και τηλεθεατές, όπως το Dark (Γερμανία), το Suburra (Ιταλία), το Las Chicas del Cable (Ισπανία) και το Black Mirror (Ηνωμένο Βασίλειο) έχουν αποδείξει ότι όταν το περιεχόμενο είναι σπουδαίο μπορεί να έχει απήχηση στα μέλη όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για παράδειγμα το Dark, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Δεκέμβριο, απέκτησε απροσδόκητα φανατικό κοινό σε χώρες όπως η Χιλή, το Μπαγκλαντές και ο Καναδάς, ενώ για κάθε ώρα παρακολούθησης στη Γερμανία, συμπληρώνονταν εννέα ώρες παρακολούθησης σε διεθνές επίπεδο.

«Πεποίθησή μας είναι ότι η σπουδαία μυθοπλασία υπερβαίνει τα σύνορα. Όταν ιστορίες από διαφορετικές χώρες, γλώσσες και πολιτισμούς βρίσκουν μία παγκόσμια πλατφόρμα όπου ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία του δημιουργού, τότε εμφανίζονται μοναδικές αλλά και παγκόσμιες ιστορίες, οι οποίες αγκαλιάζονται από το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό», δήλωσε ο Ted Sarandos, Διευθυντής Προγράμματος του Netflix.

Το Netflix αποκάλυψε 10 νέα ευρωπαϊκά projects τα οποία συμπεριλαμβάνουν: επτά πρωτότυπες σειρές – την πρώτη πρωτότυπη ολλανδική σειρά (Ολλανδία), το Mortel (Γαλλία), το The Wave (Γερμανία), το Luna Nera (Ιταλία), το Η Τέλεια Ληστεία–Μέρος 3 (Ισπανία), το The English Game (Ηνωμένο Βασίλειο), το Turn Up Charlie (Ηνωμένο Βασίλειο), δύο ντοκιμαντέρ – μία γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, το The Staircase, (γαλλική παραγωγή γυρισμένη στις ΗΠΑ) καθώς και μία ταινία με τίτλο Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Ιταλία).

Από τον Λίβανο ως τη Σκωτία, από τη Σουηδία ως την Ιορδανία και από την Ισπανία ως την Πολωνία, οι επερχόμενες τοπικές παραγωγές του Netflix προέρχονται από ποικίλες κατηγορίες περιεχομένου – τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, εκπομπές ριάλιτι, ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητες παραγωγές, κωμωδίες stand-up, παιδικούς τίτλους και πολλά άλλα είδη περιεχομένου.

Ο Ted Sarandos πρόσθεσε: «Με περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά projects να αναμένονται φέτος, δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε μία φωνή για την ευρωπαϊκή ψυχαγωγία, δίνοντας στους γεμάτους πάθος τοπικούς δημιουργούς μια παγκόσμια πλατφόρμα για να μοιραστούν το όραμά τους, και προσφέροντας στους καταναλωτές παγκοσμίως μοναδικές και ποικίλες ιστορίες που μπορούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από τον τόπο ή τη γλώσσα καταγωγής τους. Και αυτό είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού μας».

The post Το Netflix φέρνει νέες ιστορίες από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική appeared first on pestaola.Source link