Το Netflix εξετάζει νέες, χαμηλότερες τιμές για συγκεκριμένες αγορές


Το Netflix, η δημοφιλής υπηρεσία streaming που διατίθεται και στην Ελλάδα, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει νέα, χαμηλότερου κόστους προγράμματα, που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες αγορές.

Η σχετική αναφορά έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, Reed Hastings, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg. Στόχος μίας τέτοιας κίνησης, σύμφωνα με το αφεντικό της αμερικανικής εταιρείας, είναι να δοθεί ώθηση στις νέες συνδρομές στο εξωτερικό, δηλαδή εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Πέρα από την παραπάνω πρόθεση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Hastings δεν αποκάλυψε εάν θα υπάρξει κάποια δοκιμαστική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων, ούτε ποιες αγορές θα αφορά αλλά ούτε και αν αυτή η μειωμένη τιμή διάθεσης της υπηρεσίας θα είναι μόνιμη. Επιπλέον, δεν διευκρινίστηκε αν τα νέα προγράμματα θα αφορούν νέες αγορές ή ήδη υπάρχουσες στις οποίες διατίθεται η υπηρεσία.

Ωστόσο, εκτίμηση του Bloomberg είναι ότι τα στελέχη του Netflix προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός τέταρτου πακέτου, το οποίο θα προστεθεί στα τρία υπάρχοντα και θα προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά και φυσικά με τιμή χαμηλότερη από το σημερινό αρχικό πακέτο συνδρομής.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το Netflix διατίθεται σε τρία πακέτα συνδρομής: το «αρχικό» αξίας 7,99 ευρώ με μία οθόνη παρακολούθησης, το «τυπικό» στα 9,99 ευρώ με δύο οθόνες παράλληλης παρακολούθησης και ανάλυση HD και το «πλήρες» αξίας 11,99 ευρώ με τέσσερις οθόνες παράλληλης προβολής και ποιότητα HD και UHD.

Αναλύοντας την κατάσταση το Bloomberg συμπεραίνει ότι το Netflix έχει ήδη ανακοινώσει 17 νέα τηλεοπτικά προγράμματα από πέντε χώρες της Ασίας και ενδέχεται ο παραπάνω σχεδιασμός να στοχεύει την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Παράλληλα, υπό ανάπτυξη βρίσκονται πάνω από 100 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές σε χώρες όπως η Ινδία και η Ιαπωνία, ενώ εδώ και λίγα χρόνια υπάρχει και τοπική έδρα του Netflix στην Σιγκαπούρη.

Αναλυτές θεωρούν ότι μία κίνηση μείωσης της τιμής της υπηρεσίας θα μπορούσε να φέρει στο Netflix έως και 100 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο από την Ινδία. Τέλος, με τις κινήσεις των Disney και Apple να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μόνη επιλογή για το Netflix είναι να «εξελιχθεί» ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση του ανταγωνισμού.

The post Το Netflix εξετάζει νέες, χαμηλότερες τιμές για συγκεκριμένες αγορές appeared first on pestaola.Source link