Το Huawei P20 Lite θα διαθέτει dual-camera και εγκοπή σαν του iPhone X


Η νέα τριπλέτα smartphones της Huawei θα παρουσιαστεί επίσημα στο Παρίσι στις 27 Μαρτίου, ωστόσο μία νέα διαρροή, φέρεται να αποκαλύπτει το τρίτο μέλος της σειράς, το Huawei P20 Lite.

Η διαρροή έγινε από τον Evan Blass μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter και μέσω σχετικής ανάρτησης στην ιστοσελίδα Venture Beat. Εκεί αποκαλύπτεται ότι το P20 Lite φαίνεται να είναι σε μεγάλο ποσοστό όμοιο με το Huawei P20, για το οποίο είχε ήδη υπάρξει αντίστοιχη διαρροή.

Ουσιαστικά, η μόνη σημαντική αλλαγή ανάμεσα στις δύο συσκευές είναι ότι το P20 Lite φαίνεται να έχει τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη ενώ το P20 φαίνεται να έχει τον αντίστοιχο αισθητήρα στην περιοχή ακριβώς κάτω από την οθόνη. Κατά τα λοιπά το P20 Lite φαίνεται να μοιράζεται την ίδια κατασκευή από μέταλλο και γυαλί με το P20, ενώ στην εμπρόσθια όψη κυρίαρχη θέση κατέχει η οθόνη διαγωνίου 5,6 ιντσών και αναλογίας 18:9, με χαρακτηριστική εγκοπή στο επάνω μέρος η οποία θυμίζει έντονα το iPhone X της Apple.

Στην πλάτη υπάρχει η dual-lens κάμερα τοποθετημένη κάθετα. Σύμφωνα με τις διαρροές η κάμερα θα «φοράει» οπτικά μέρη προερχόμενα από την Leica και αισθητήρες ανάλυσης 16 Megapixel με ικανότητα υβριδικής εστίασης. Άγνωστο παραμένει αν ο ένας εκ των δύο αισθητήρων του P20 Lite θα είναι μονόχρωμος όπως θα συμβαίνει στην περίπτωση του P20.

Στο εσωτερικό του P20 Lite, σύμφωνα πάντα με τις διαρροές του Evan Blass, θα υπάρχει το SoC Kirin 659 συνοδευόμενο από μνήμη RAM μεγέθους 4GB. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός του χώρος θα είναι στα 64GB ενώ η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας 3.520mAh. Στη θέση του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να βρίσκεται το Android 8.0 Oreo κάτω από το περιβάλλον EMUI 8.0 της Huawei.

Να υπενθυμίσουμε ότι το P20 Pro θα είναι η κορυφαία συσκευή της σειράς που φέρεται να διαθέτει τριπλή κύρια κάμερα. Σύμφωνα με τις διαρροές το P20 Pro θα διαθέτει σύστημα κάμερας αποτελούμενο από έναν κύριο αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel συνδυασμένο με έναν μονόχρωμο αισθητήρα 16 Megapixel και έναν τρίτο αισθητήρα 16 Megapixel σε ρόλο τηλεφακού.Source link