Τα Nokia ξεπερνούν σε πωλήσεις παραδοσιακούς Android κατασκευαστές


Μπορεί η Nokia να μην κατασκευάζει πλέον smartphones αλλά το brand Nokia φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά σε πωλήσεις σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αναλυτές της αγοράς.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Neil Shah, της εταιρείας ερευνών Counterpoint, οι συσκευές Nokia που κατασκευάζει η HMD κατάφεραν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017 να υπερκεράσουν παραδοσιακούς Android κατασκευαστές όπως οι HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus κ.α.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας TechRadar αναφέρει ότι η HMD κατάφερε να πουλήσει 4,4 εκατομμύρια Nokia συσκευές κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2017, στο οποίο βέβαια περιλαμβάνεται και η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι λιγότερα Pixels πούλησε η Google μέσα σε ολόκληρο το 2017.

Βέβαια, η HMD χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια για να «πιάσει» την τριάδα της κορυφής την οποία απαρτίζουν οι Samsung, Apple και Huawei, αλλά εάν συνεχισθούν οι σημερινοί ρυθμοί πωλήσεων ενδεχομένως θα καταφέρει σύντομα να ξαναφτάσει τα επίπεδα των 10,5 εκατομμυρίων Nokia Lumia συσκευών που είχε επιτευχθεί το δ’ τρίμηνο του 2014, την εποχή βέβαια που η εταιρεία ακολουθούσε το μονοπάτι του λειτουργικού συστήματος των Windows.Source link