Τα προγράμματα Loon και Wing της Google γίνονται ανεξάρτητες εταιρείες


Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα Loon και Wing θα αναβαθμιστούν σε κανονικές εταιρικές μορφές αφού αποδεσμευτούν από τον τομέα X.

Ο τομέας X της Alphabet αποτελεί τον κλάδο πειραματισμού και ανάπτυξης ριζοσπαστικών έως «περίεργων» τεχνολογικών λύσεων. Από τον συγκεκριμένο τομέα ανάπτυξης της Alphabet προέκυψαν οι θυγατρικές Waymo, Chronicle και Verily.

Μπορεί η νομική μορφή να αλλάζει αλλά ο στόχος των νέων εταιρειών παραμένει ο ίδιος: το Loon είναι το πρόγραμμα που φιλοδοξεί να φέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε πληθυσμούς και περιοχές που δεν διαθέτουν ανεπτυγμένες υποδομές χρησιμοποιώντας αερόστατα. Η νέα εταιρεία φιλοδοξεί να εκτοξεύσει και να διατηρήσει ενεργό έναν στόλο από αερόστατα τα οποία θα επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10 Mbps.

Από την άλλη πλευρά το πρόγραμμα Wing φιλοδοξεί να «ανοίξει» τους ουρανούς σε δραστηριότητες παράδοσης αντικειμένων. Η νέα εταιρεία θα χρησιμοποιεί drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) για να μεταφέρει οποιοδήποτε αντικείμενο: από καταναλωτικά προϊόντα και αγαθά έως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περιοχές που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, η εταιρεία θα αναλάβει να αναπτύξει μία αυτόνομη (μη επανδρωμένη) πλατφόρμα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας για να βοηθήσει τον στόλο των drones που θα δημιουργηθεί να κινείται με ασφάλεια χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε συνδυασμό με τις πτήσεις άλλων φορέων.

Επικεφαλής της Loon τοποθετήθηκε ο Alastair Westgarth, ενώ επικεφαλής της Wing τοποθετήθηκε ο James Ryan Burgess. Από την πλευρά του ο τομέας X της Alphabet ανακοίνωσε ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση των Loon και Wing θα στραφεί σε προγράμματα που θα σχετίζονται με την ρομποτική, μία νέα μέθοδο συνδεσιμότητας (free-space optics) και με μία πιο επαγγελματική εκδοχή του Google Glass.

The post Τα προγράμματα Loon και Wing της Google γίνονται ανεξάρτητες εταιρείες appeared first on pestaola.Source link