Προσπάθεια της Logitech να εξαγοράσει την Plantronics


Η ελβετική Logitech, κατασκευάστρια πληκτρολογίων και webcams, επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να εξαγοράσει την αμερικανική Plantronics, γνωστή για τα Bluetooth ακουστικά της και τα gaming headsets.

Η ανακοίνωση περί ναυαγίου των συνομιλιών έγινε την Κυριακή και ενώ είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Reuters της Παρασκευής όπου αναφερόταν ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία συνομιλιών.

Στην ανακοίνωση της Plantronics αναφέρεται ότι η Logitech έκανε την πρώτη επαφή για μία πιθανή εξαγορά, ωστόσο αν και η πρόθεση και των δύο ήταν οι συνομιλίες να συνεχισθούν και να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, τελικά το διοικητικό συμβούλιο της Logitech αποφάσισε να αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι η Logitech απέσυρε το ενδιαφέρον της λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν για το κόστος της εξαγοράς. Το Reuters επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές που αναφέρουν ότι η συμφωνία, αν ολοκληρωνόταν, θα έφτανε περί τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Προφανώς αν η συμφωνία ευοδωνόταν θα ήταν το μεγαλύτερο deal για την Logitech ενώ παράλληλα θα άλλαζε και τον χαρακτήρα της εταιρείας από αυτόν του απλού κατασκευαστή περιφερειακών για υπολογιστές.

Η Logitech ιδρύθηκε το 1981 και έγινε γνωστή με τα περιφερειακά για υπολογιστές που διαθέτει στην αγορά. Την πτώση στην αγορά προσωπικών υπολογιστών αντισταθμίζει με νέα προϊόντα στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που σχετίζονται με το gaming, την μουσική, τα συστήματα βίντεο-διασκέψεων και το «έξυπνο» σπίτι. Όπως αναφέρει το Reuters, η Logitech είναι μία εταιρεία αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πέρυσι είχε εξαγοράσει την ASTRO Gaming έναντι ποσού 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Plantronics από την πλευρά της, με έδρα την Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 1961 και κατασκευάζει ακουστικά, συστήματα διασκέψεων και ανάλογο λογισμικό που προσφέρεται τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα της προϊόντα ήταν χαμηλού βάρους headsets για χρήση από τους πιλότους της Πολιτικής Αεροπορίας. Αργότερα επεκτάθηκε στον τομέα του διαστήματος με αποτέλεσμα τα ακουστικά που φορούσε ο Neil Armstrong κατά τη διάρκεια του περιπάτου του στη Σελήνη, το 1969, να προέρχονται από την Plantronics.

The post Προσπάθεια της Logitech να εξαγοράσει την Plantronics appeared first on pestaola.Source link