Πιλοτικό σύστημα Mobile Scan and Go στα καταστήματα 7-Eleven


Τα καταστήματα 7-Eleven στις ΗΠΑ δοκιμάζουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο καθιστά περιττή την ύπαρξη ταμείων. 

Το πιλοτικό σύστημα των καταστημάτων 7-Eleven ονομάζεται Scan and Pay και επιτρέπει στον πελάτη να σκανάρει με το smartphone του το σύνολο των αγορών του και να προχωρήσει στην πληρωμή, χωρίς να είναι ανάγκη να περάσει από ένα ταμείο. Εννοείται ότι το σύστημα αυτό διευκολύνει τις αγορές και μειώνει κατά πολύ τον χρόνο που χάνεται μέσα στο κατάστημα καθώς περιμένει ο πελάτης στην ουρά για να πληρώσει. Η αλυσίδα καταστημάτων 7-Eleven δοκιμάζει το σύστημα αυτό σε 14 σημεία πώλησης στο Ντάλας.

Για να γίνει η χρήση του συστήματος Scan and Pay, αρκεί να κατεβάσει κανείς την εφαρμογή του 7-Eleven στο smartphone και να εγγραφεί στο πρόγραμμα 7ٌRewards το οποίο του δίνει ειδικά προνόμια και οφέλη. Μέσα στο κατάστημα επιλέγει το Start Scanning και με τη χρήση της κάμερας καταγράφει όλα τα προϊόντα που έχει αγοράσει και μετά κάνει χρήση μίας πιστωτικής, μίας χρεωστικής κάρτας ή των Apple Pay και Google Pay προκειμένου να ολοκληρώσει τις αγορές του.

Το σύστημα δίνει στους πελάτες ένα QR code με το οποίο επιβεβαιώνουν την αγορά τους σε ειδικούς σταθμούς μέσα στο κατάστημα. Τα καταστήματα λιανικής αποκτούν ολοένα και πιο ευρεία σύνδεση με τον κόσμο των smartphones, όπως έχει φανεί και με τα καταστήματα Amazon Go και όχι μόνο.

The post Πιλοτικό σύστημα Mobile Scan and Go στα καταστήματα 7-Eleven appeared first on pestaola.Source link