Περισσότερες πληροφορίες για τα «φθηνά» Surface της Microsoft


Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα μελλοντικά μοντέλα Surface tablets που πρόσφατα έλαβαν πιστοποίηση από την Federal Communications Commission (FCC).

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα WinFuture, τα νέα χαμηλού κόστους Surface tablets με οθόνες διαγωνίου δέκα ιντσών θα χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Pentium Gold και Pentium Silver. Οι νέες συσκευές θα στοχεύουν στην εκπαιδευτική αγορά, όπου τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες η Apple με το iPad των 329 δολαρίων κυριαρχεί ενώ σημαντικό μερίδιο κατέχει και η ευρύτερη οικογένεια των Chromebooks.

Αρχική πρόθεση της Microsoft, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν να εξοπλίσει τα νέα της μοντέλα tablet με επεξεργαστές Intel Core M, ωστόσο η εταιρεία φαίνεται να στρέφεται στα Pentium Gold chipsets (αρχιτεκτονικής Kaby Lake), τουλάχιστον για τα premium μοντέλα της νέας σειράς. Αντίθετα, στις entry-level εκδόσεις θα χρησιμοποιηθούν τα παλαιότερα, λιγότερο ισχυρά και φθηνότερα Pentium Silver chipsets (αρχιτεκτονικής Gemini Lake).

Όπως επισημαίνει το WinFuture διαθέσιμα αυτή την περίοδο είναι τα διπύρηνα μοντέλα επεξεργαστών Intel Pentium Gold 4410Y και Pentium Gold 4415Y αλλά και το τετραπύρηνο Intel Pentium Silver N5000. Με δεδομένη την τεχνολογική απόσταση στις δύο σειρές επεξεργαστών εκτιμάται ότι τα βασικά μοντέλα της σειράς θα ξεκινούν από τα 400 δολάρια με τα premium μοντέλα να κοστολογούνται σαφώς ακριβότερα.

Η Microsoft αναμένεται να λανσάρει τα νέα της 10 ιντσών Surface tablets κατά το β’ εξάμηνο του 2018. Οι συσκευές αναμένεται να έχουν στρογγυλεμένες γωνίες σε αντίθεση με το πιο τετραγωνισμένο σχήμα του Surface Pro, θα διαθέτουν υποδοχή USB-C, βάση στήριξης, θα ζυγίζουν χαμηλότερα από το Surface Pro αλλά θα έχουν και μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες. Τέλος, πιστεύεται ότι η Microsoft αναπτύσσει και νέα keyboard cover, stylus και mouse για τη νέα σειρά συσκευών.

The post Περισσότερες πληροφορίες για τα «φθηνά» Surface της Microsoft appeared first on pestaola.Source link