Πέθανε ο Σταν Λι, «πατέρας των κόμικ» και «συνώνυμο» της Marvel (pics & vid)
13 Nov Πέθανε ο Σταν Λι, «πατέρας των κόμικ» και «συνώνυμο» της Marvel (pics & vid)

Posted at 12:14h
in MOVIES
by Soustas

Ο Λι ξεκίνησε την καριέρα του το 1939 και συνδημιούργησε, μαζί με τους Τζακ Κέρμπι και Στιβ Ντίτκο, μερικούς από τους μεγαλύτερους σούπερ ήρωες όλων των εποχών, όπως ο Spider-Man, οι X-Men, ο Thor, ο Hulk, Iron Man, οι Fantastic Four, ο Black Panther, ο Daredevil, ο Ant-Man και πολλοί άλλοι.

Αφιέρωσε την ζωή του στην συγγραφή και δημιουργία κόμικ, ειδικά σε μια εποχή που τα κόμικ ήταν τελείως περιθωριοποιημένα, δίνοντας μια καινούργια πνοή στους χαρακτήρες τους. Πάνω στις δικές του ιδέες, δημιουργήθηκε όλο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, που την τελευταία δεκαετία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στα παγκόσμια box-office.

Ο Λι έκανε cameo εμφανίσεις σε όλες τις ταινίες της Marvel και ήταν αγαπητός από όλους τους αναγνώστες κόμικ στον κόσμο, καθώς έπαιξε ίσως τον κυριότερο ρόλο στη διάδοσή τους και την εγκαθίδρυσή τους στην mainstream ποπ κουλτούρα.

«Πίστευα ότι αυτό που κάνω δεν είναι πολύ σημαντικό. Άνθρωποι χτίζουν γέφυρες και κάνουν έρευνες στην ιατρική κι εγώ καθόμουν κι έγραφα ιστορίες για φανταστικούς ανθρώπους που φορούμν κοστούμια και κάνουν απίστευτα, τρελά πράγματα. Συνειδητοποίησα, όμως, ότι η ψυχαγωγία του κόσμου δεν είναι αμελητέα», είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2014 στη Chicago Tribune.

Ο Λι έγινε ιδιαίτερα γνωστός, πέρα από τον κόσμο των φανατικών με τα κόμικ, στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν μεταφέρθηκαν με τεράστια εμπορική επιτυχία στην μεγάλη οθόνη οι πολυαγαπημένοι του χαρακτήρες και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε εμφανίσεις σε Comic-Cons μέχρι και πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 93 ετών.

Πέρυσι, όμως, πέθανε η σύζυγός τους, Τζόαν Λι, με την οποία ήταν μαζί για 70 χρόνια περίπου κι αυτό τον κατέβαλε ψυχολογικά. Τον περασμένο Φεβρουάριο αποκάλυψε πως είχε πνευμονία, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες.

Like this:

Like Loading…Source link