Ο Eric Schmidt θεωρεί ότι τo Internet θα χωριστεί σε κινεζικό και αμερικάνικο


Ο Eric Schmidt, πρώην CEO της Google, πιστεύει ότι μέχρι το 2028 το Internet θα χωριστεί σε δύο μέρη, το κινεζικό και το αμερικανικό. 

Σύμφωνα με τον Eric Schmidt, ο οποίος έδωσε σχετική συνέντευξη στο δίκτυο CNBC με τις προβλέψεις του για το μέλλον του Διαδικτύου, σημείωσε ότι η Κίνα αναμένεται να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στο κοντινό μέλλον, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα προσελκύσει μεγάλο μέρος του διαδικτυακού κοινού.

Ένα στοιχείο που θα συντελέσει στην ανάπτυξη του κινέζικου Internet, σύμφωνα με τον Eric Schmidt, είναι ο πλούτος που συγκεντρώνεται στην Ασία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Παρόλα αυτά, ο Eric Schmidt προειδοποιεί για το ενδεχόμενο της κακόβουλης χρήσης των υπηρεσιών Internet από δικτατορίες ή καταπιεστικά καθεστώτα εκ Κίνας ορμώμενων.

Από την άλλη πλευρά, το Διαδίκτυο παραμένει ένας χώρος αμερικανοκρατούμενος, με την πλειοψηφία των υπηρεσιών και των αντίστοιχων προϊόντων να έχουν πάνω τους γραμμένο το made in USA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google βρίσκεται σε μία διαδικασία κατά την οποία προετοιμάζει την νέα είσοδό της στην Κίνα, τηρώντας πολλούς από τους περιορισμούς που θέτει η κινεζική κυβέρνηση στις μηχανές αναζήτησης. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Κίνας, θεωρείται ως ένα από τα βασικά στοιχεία που προβληματίζουν πολλούς αναλυτές.

 

 

The post Ο Eric Schmidt θεωρεί ότι τo Internet θα χωριστεί σε κινεζικό και αμερικάνικο appeared first on pestaola.Source link