Ο Andrzej Ogonowski μιλά στο Pestaola για την πλατφόρμα SMSAPI


Το Pestaola είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Brand & PR Director της SMSAPI, κ. Andrzej Ogonowski, για τις δραστηριότητες της εταιρείας που πρόσφατα έγιναν διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Pestaola |Κύριε Ogonowski, θα θέλαμε καταρχήν να μας μιλήσετε για το πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας σαν το SMSAPI και ποια είναι η αποδοχή της μέχρι σήμερα;

Andrzej Ogonowski | Ξεκινήσαμε ως εταιρία λογισμικού για εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 2016, για να επιβεβαιώσει κανείς μια online παραγγελία έπρεπε να ακολουθήσει ένα σύνδεσμο που λάμβανε με email. Ανακαλύψαμε ότι οι πελάτες μας (e-stores) αναζητούσαν μια εναλλακτική λύση στα email επιβεβαίωσης. Έτσι, αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το SMS. Μερικές εβδομάδες αργότερα, οι πελάτες μας επιθυμούσαν να στείλουν καμπάνιες marketing μέσω SMS – και έτσι γεννήθηκε η υπηρεσία SMSAPI. Σήμερα διαθέτουμε περισσότερους από 6.500 ενεργούς πελάτες και κατά τη διάρκεια του 2017, στάλθηκαν, μέσω της πλατφόρμας, περίπου 1 δισ. μηνύματα.

Pestaola |Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα SMSAPI και που υπερέχει σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές τεχνολογίες;

Andrzej Ogonowski | Η δημιουργία μιας SMS καμπάνιας είναι πολύ απλή: έχετε μια ιδέα, κάνετε login στην υπηρεσία μας, γράφετε ένα μήνυμα, επιλέγετε τους παραλήπτες σας και πραγματοποιείτε την αποστολή. Αυτή η διαδικασία παίρνει μόνο μερικά λεπτά – από την ιδέα έως το μήνυμα που εμφανίζεται στα κινητά των πελατών. Το SMS είναι εύκολο, γρήγορο και άμεσο, για αυτό είναι τόσο απλό να εφαρμοστεί και να ενσωματωθεί σε άλλες λύσεις marketing. Συχνά, προτείνουμε το συνδυασμό μιας e-mail marketing καμπάνιας ή outdoor εκστρατείας με το SMS – βοηθάει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας των εκστρατειών με σχετικά χαμηλό κόστος.

Pestaola |Πόσο εύκολη είναι η διαχείριση της πλατφόρμας SMSAPI; Θα μπορούσε να διαχειριστεί μία καμπάνια ακόμη και ένας χρήστης χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρία;

Andrzej Ogonowski |Ναι, η πλατφόρμα διαχείρισης είναι εξαιρετικά διαισθητική και προσβάσιμη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τη λίστα των κινητών τηλεφώνων των πελατών σας και μια καλή ιδέα. Κάνετε την εγγραφή σας, ανεβάζετε τη λίστα των παραληπτών σας και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Επιπλέον, η πλατφόρμα SMSAPI είναι συμβατή με δεκάδες συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CRM) και λογισμικά ηλεκτρονικού εμπορίου.

Pestaola |Ενώ τα πάντα πλέον τείνουν να γίνονται online θα μπορούσατε να μας πείτε γιατί η πλατφόρμα «επιμένει» στην εργαλειοποίηση του SMS;

Andrzej Ogonowski |Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά της πλεονεκτήματα. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε το πιο πρόσφατο μοντέλο smartphone, σύνδεση internet, Bluetooth ή κάποια εφαρμογή στο κινητό για τη λήψη SMS. Από την άλλη πλευρά, χάρη στα ευρέως δημοφιλή smartphones, τα SMS μπορούν να μετατοπίσουν τους πελάτες από offline σε online μέσα, απλά αποστέλλοντας συνδέσμους (links) μέσω μηνύματος SMS.

Pestaola |Πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα SMSAPI σαν εργαλείο μάρκετινγκ και διαφήμισης; 

Andrzej Ogonowski |Υπάρχουν πολλές εφαρμογές γι’ αυτό το εύχρηστο εργαλείο. Μπορείτε να ενημερώσετε γρήγορα τους πελάτες σας σχετικά με εποχιακές εκπτώσεις ή να χρησιμοποιήσετε το γρήγορο ρυθμό παράδοσης για την αποστολή προσφορών περιορισμένης διάρκειας (π.χ. προσφορά εστιατορίου κατά τη διάρκεια μεσημεριανού break). Με δύο λόγια, το SMS είναι γρήγορο, σύντομο και άμεσο – τα στελέχη marketing θα έπρεπε να το χρησιμοποιούν προς όφελος τους.

Pestaola |Τα τελευταία χρόνια η Black Friday έχει αφιχθεί και στην Ελλάδα. Τέτοιου είδους «γεγονότα» πώς μπορούν να συνδυαστούν με ένα εργαλείο σαν την πλατφόρμα SMSAPI;

Andrzej Ogonowski |Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θέλουν να εξασφαλίσουν ένα μερίδιο αγοράς της καταναλωτικής μανίας του Black Friday. Το SMS marketing μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε χάρη στην αμεσότητα των μηνυμάτων και στο εξαιρετικά εξατομικευμένο περιεχόμενο. Μπορείτε έτσι να αποφύγετε τη πιθανότητα να χαθεί το μήνυμά σας στη spam αλληλογραφία που συγκεντρώνεται στα εισερχόμενα email σας. Επιπλέον, το SMS μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε γρήγορα τους πελάτες σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων, την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας ή ειδικές προσφορές.

Pestaola |Στην Ελλάδα έχετε παρουσία λίγων μόνο μηνών. Ποια είναι η αποδοχή της πλατφόρμας SMSAPI έως σήμερα και ποιες είναι οι βλέψεις σας για το μέλλον;

Andrzej Ogonowski | Σήμερα διαθέτουμε 6.500 ενεργούς πελάτες και μέσα στο 2017, στάλθηκαν περίπου 1 δισ. μηνύματα. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην ελληνική αγορά και γι’ αυτό άλλωστε μεταφράσαμε την ιστοσελίδα μας στα ελληνικά. Παρακολουθούμε στενά τον αυξανόμενο όγκο μηνυμάτων που αποστέλλεται στην Ελλάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τοπικές επιχειρήσεις βλέπουν την αναξιοποίητη δυναμική του SMS marketing.

 

The post Ο Andrzej Ogonowski μιλά στο Pestaola για την πλατφόρμα SMSAPI appeared first on pestaola.Source link