Οι συνιδρυτές του Instagram αποχωρούν από την εταιρεία


Οι συνιδρυτές του Instagram, Kevin Systrom και Mike Krieger, δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την εταιρεία τις ερχόμενες εβδομάδες. 

Το Instagram ανήκει πλέον στο Facebook, ενώ η απόφαση των συνιδρυτών του να αποχωρήσουν θεωρείται από τον αρθρογράφο που υπογράφει σχετικό άρθρο στους New York Times, ως μία κίνηση που αναμένεται να αποτελέσει μία πρόκληση για το Facebook και την επόμενη ημέρα στην εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών.

Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από την πλευρά του Instagram για την απόφαση των συνιδρυτών του να αποχωρήσουν. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό το ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τα δύο στελέχη στην επιλογή της αποχώρησης.

Στην κοινή τους δήλωση, οι συνιδρυτές του Instagram, οι οποίοι βρίσκονται μόλις στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, σημειώνουν ότι ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην πορεία τους, χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίζουν ποιο είναι αυτό. Η γνωριμία τους έχει ξεκινήσει από το 2010, όταν εργάστηκαν μαζί πάνω στην αρχική ιδέα του Kevin Systrom, η οποία και μετατράπηκε στο εργαλείο του Instagram που χρησιμοποιείται από όλο τον κόσμο σήμερα.

Το Facebook εξαγόρασε το Instagram το 2012 καταβάλλοντας ως τίμημα το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από πολλούς αναλυτές εκτιμάται ότι μία από τις αιτίες που οι ιδρυτές των υπηρεσιών που εξαγοράζει το Facebook εγκαταλείπουν τις δημιουργίες τους είναι η χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που κάνει το Facebook στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών.

The post Οι συνιδρυτές του Instagram αποχωρούν από την εταιρεία appeared first on pestaola.Source link