Οι προτάσεις της devolo στο Mobile World Congress


Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress η devolo θα παρουσιάσει καινοτόμες λύσεις που επιτρέπουν στους operators των δικτύων να προσφέρουν βέλτιστη κάλυψη ως προς το Wi-Fi.

Αυτές οι λύσεις δίνουν στους πελάτες της devolo την ελευθερία να μετακινούνται από το ένα δωμάτιο στο άλλο χωρίς προβλήματα σύνδεσης. Ο συνδυασμός ενός βασικού κορμού Powerline με τις έξυπνες λειτουργίες του Smart Wi-Fi, εγγυάται υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και αυξάνει την ικανοποίηση του πελάτη.

Αυτή τη στιγμή, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι network operators είναι η μείωση του αριθμού των περιπτώσεων εξυπηρέτησης και η βελτιστοποίηση του δικού τους Score Net Promoter. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πελάτες ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερες φορητές συσκευές όπως smartphones ή tablet στο ασύρματο δίκτυό τους.

Η Cisco εκτιμά σύμφωνα με έρευνα, ότι το μερίδιο των smartphones ως προς την κίνηση στο Internet θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2021 σε σύγκριση με το 2017*. Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των smartphones χρησιμοποιούνται επίσης στο σπίτι, οι απαιτήσεις στο ασύρματο οικιακό δίκτυο αυξάνονται σημαντικά.

Ωστόσο, αυτό συχνά δεν μπορεί να συμβαδίσει με την επιθυμία για ευρυζωνική σύνδεση. Προκειμένου να ενισχυθεί η σχέση με τον πελάτη, οι network operators θα πρέπει να προσφέρουν στην πράξη προς τους χρήστες, μια λύση που να δημιουργεί ένα αποτελεσματικό οικιακό δίκτυο – και να εξασφαλίζει αυτόματα τη μέγιστη απόδοση.

Έξυπνος συνδυασμός λειτουργιών Powerline και Smart Wi-Fi

Το κλειδί είναι οι προσαρμογείς dLAN Powerline της devolo, οι οποίοι έχουν εφαρμοστεί εκατομμύρια φορές τόσο από τους network operators όσο και από τελικούς πελάτες, χρησιμοποιώντας τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τη μετάδοση δεδομένων και συνεπώς φέρνουν το Internet σε κάθε πρίζα. Επιπλέον, σύντομα η τεχνολογία Smart Wi-Fi θα λύσει όλα τα τυπικά προβλήματα σε σχέση με το Wi-Fi.

Για το σκοπό αυτό, η τεχνολογία devolo συνδυάζει τις βασικές λειτουργίες των Airtime Fairness, Wi-Fi Roaming και Band Steering: το Airtime Fairness δίνει ίσο χρόνο μετάδοσης σε όλες τις συσκευές Wi-Fi, εμποδίζοντας έτσι τις αργές συσκευές να μπλοκάρουν το Wi-Fi, ενώ παράλληλα το Wi-Fi Roaming εξασφαλίζει ότι οι συσκευές θα συνδέονται πάντα αυτόματα με το ισχυρότερο σημείο πρόσβασης αντί να “κολλήσουν” στο πρώτο που θα συνδεθούν. Οι προσαρμογείς devolo χρησιμοποιούν το Band Steering για να επιλέγουν με ευελιξία το σωστό κανάλι και τις συσκευές “push” είτε στη συχνότητα των 2,4 ή στα 5 GHz.

Οι τάσεις του Home και mobile networking, επιταχύνουν τον ρυθμό της καινοτομίας

Ο στόχος πολλών operators για διαχείριση της μετάδοσης δεδομένων μέσω Wi-Fi (offloading) υπογραμμίζει τη σημασία της αποτελεσματικής και απρόσκοπτης ασύρματης κάλυψης. Σύμφωνα με τη Cisco, η παγκόσμια μετάδοση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας θα αυξηθεί ετησίως κατά μέσο όρο 46% μέχρι το 2021. Τα γρήγορα δίκτυα 5G αντιπροσωπεύουν επίσης προκλήσεις. Επομένως, είναι ακόμη πιο σημαντική η μεταφορά της μετάδοσης δεδομένων από το mobile ασύρματο δίκτυο στο home Wi-Fi.

Το Mobile World Congress θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από την 26η Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.Source link