Οι νέες smart TVs της Samsung θα υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι


Ένα βήμα πιο κοντά στο να θεωρούνται υπολογιστές κάνουν οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung με την υποστήριξη των κατάλληλων περιφερειακών. 

Μπορεί οι λειτουργίες μίας smart TV να μπορούν να την τοποθετήσουν στην υπολογιστική σφαίρα, αλλά μέχρι τώρα το interface και ο χειρισμός τους, τις καθιστούσαν ως μία τεχνολογικά εμπλουτισμένη εκδοχή της παλιάς καλής τηλεοπτικής συνταγής. Η Samsung, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το Liliputing, φιλοδοξεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση, καθώς στα νέα μοντέλα smart TVs που θα παρουσιάσει θα υπάρχει η υποστήριξη για πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Η Samsung θα φέρει το χαρακτηριστικό Remote Access στις τηλεοράσεις της, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορεί κανείς να χειριστεί μία smart TV με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε να χειριστεί και έναν υπολογιστή. Μία ενδιαφέρουσα λειτουργία, εκτός από τη δυνατότητα ευκολότερης χρήσης του ενσωματωμένου web browser, είναι και εκείνη του απομακρυσμένου χειρισμού άλλων υπολογιστών που είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο οικιακό, ασύρματο δίκτυο.

Το χαρακτηριστικό του Remote Access της Samsung έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την VMWare, προκειμένου να μπορεί κανείς να χειριστεί Windows apps και παιχνίδια απευθείας από την τηλεόρασή του, χωρίς να είναι ανάγκη να έχει ενσύρματα συνδεδεμένο έναν υπολογιστή με τη smart TV.

The post Οι νέες smart TVs της Samsung θα υποστηρίζουν πληκτρολόγιο και ποντίκι appeared first on pestaola.Source link