Οι αγενείς απαντήσεις του Μασκ ρίχνουν την TeslaΟι αγενείς απαντήσεις του Μασκ ρίχνουν την Tesla

Ο Ελον Μασκ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ημέρες που η Tesla «καίει ρευστό» σύντομα τελειώνουν, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους αναλυτές καθώς η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων ξόδεψε ακόμη 1 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου ο Μασκ «μάλωνε» τους αναλυτές επειδή έκαναν «βαρετές» ερωτήσεις αποφεύγοντας να απαντήσει οτιδήποτε είχε να κάνει με τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα. Η αντίδραση των επενδυτών ήταν άμεση με την μετοχή να υποχωρεί έως και κατά 7,4% στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ο 46χρόνος Μασκ έχει χτίσει την φήμη του σόουμαν ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, καλώντας τους πραγματικούς πιστούς του οράματος της εταιρείας να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τους «αρνητές» που αμφισβητούν την ικανότητα της να ξεκινήσει μια νέα εποχή στην ηλεκτροκίνηση και άμεσα. Η στάση του την Τετάρτη αποκάλυψε την προθυμία του να δαγκώσει το χέρι που τον ταΐζει, χλευάζοντας τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street που θέλησαν να μάθουν πως θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του για την παραγωγή περισσότερων Model 3 και την αύξηση των εσόδων στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Ο Μασκ έκοψε τα ερωτήματα των αναλυτών σχετικά με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις τη Tesla αποκαλώντας τις ερωτήσεις «τόσο στεγνές» και «ξενέρωτες».

«Οι βαρετές ερωτήσεις μπορεί να είναι και οι πιο σκληρές», δήλωσε ο Ντέιβ Σάλλιβαν, αναλυτής της AutoPacific Inc. «Ελπίζω ότι οι υποστηρικτές της Tesla ξέρουν να κολυμπούν, επειδή χωρίς απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις φαίνεται πως ο Μασκ τους οδηγεί κατευθείαν στα βαθιά».

Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που ο Έλον Μασκ με τον δικό του μοναδικό τρόπο αποκάλυψε τα σχέδια για την μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και από τότε η εταιρεία μεταθέτει συνεχώς για το μέλλον τους στόχους παραγωγής. Η χαμηλή παραγωγή έχει περιορίσει τα έσοδα προκαλώντας προβλήματα στον ισολογισμό της Tesla.

Οι υποστηρικτές της εταιρείας έχουν δείξει υπομονή – υπάρχουν περίπου 450.000 παραγγελίες που βρίσκονται σε αναμονή και οι προκαταβολές των πελατών αυξάνονται, πλησιάζοντας το 1 δισ. δολάρια στα τέλη Μαρτίου.

Όταν ο Τζο Σπακ, αναλυτής της RBC Markets που δίνει σύσταση Hold για την μετοχή της Tesla, ρώτησε τον Μασκ πόσοι απ’ αυτούς που κάνει κράτηση για ένα Model 3 προχωρούν στην αγορά του, ακολούθησε παύση. «Πηγαίνουμε στο YouTube», δήλωσε ο Μασκ αναφερόμενος σε έναν ιδιοκτήτη καναλιού στην πλατφόρμα βίντεο που είχε ζητήσει να κάνει ερωτήσεις για λογαριασμό των

«Συγνώμη», είπε ο Μασκ, «αυτές οι ερωτήσεις είναι τόσο στεγνές, με σκοτώνει».

Όταν ένας άλλος αναλυτής ρώτησε για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις ο Μασκ απάντησε: «Συγνώμη. Επόμενος, επόμενος. Βαρετές και ηλίθιες ερωτήσεις δεν είναι ευχάριστες. Επόμενος;».

Πηγή: insider.gr

Like this:

Like Loading…Source link