Οθόνη LCD αντί OLED για το επερχόμενο LG G7, για περιορισμό του κόστους


Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις η επερχόμενη νέα ναυαρχίδα της LG Electronics στον τομέα των smartphones δεν θα διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED αλλά την πιο οικονομική τεχνολογία LCD.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η επιλογή αυτή θα γίνει εκ μέρους της LG σε μια προσπάθεια να κρατηθεί χαμηλά το κόστος ανάπτυξης της νέας συσκευής, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία OLED προσφέρει λεπτότερες οθόνες και με λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα η νέα κορυφαία συσκευή της LG θα διαθέτει οθόνη τεχνολογίας MLCD+ η οποία υποτίθεται ότι καταναλώνει έως και 35% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με μία «συμβατική» LCD οθόνη. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη εκδοχή θα προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της φωτεινότητας.

Σε δημοσίευμά της η κορεατική ιστοσελίδα The Investor θεωρεί ότι η κίνηση της LG Electronics συνδέεται και με την εμπορική πορεία του iPhone X, του πρώτου smartphone της Apple με οθόνη OLED, του οποίου η τιμή εκτοξεύτηκε ενώ η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη.

Το V30 αποτέλεσε το πρώτο smartphone της LG με οθόνη OLED αλλά παραμένει ασαφές εάν η κορεατική εταιρεία συνεχίσει την χρήση τέτοιας τεχνολογίας οθονών και στα μελλοντικά μέλη της V Series.

The post Οθόνη LCD αντί OLED για το επερχόμενο LG G7, για περιορισμό του κόστους appeared first on pestaola.Source link