Νέο benchmark αποκαλύπτει iPhone με μνήμη RAM στα 4GB


Εδώ και αρκετό διάστημα έχει εδραιωθεί η αντίληψη ότι η Apple θα λανσάρει φέτος μία τριπλέτα νέων συσκευών iPhone. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπήρχαν απτά στοιχεία για τις επιδόσεις των επερχόμενων μοντέλων.

Αυτό έγινε τελικά τις προηγούμενες ημέρες όταν στην ιστοσελίδα Geekbench εμφανίστηκε μία συσκευή που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι μέρος της επερχόμενης τριπλέτας συσκευών της Apple.

Πρόκειται για την συσκευή με την προσωρινή ονομασία «iPhone 11,2» η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών είναι είτε το διάδοχο μοντέλο του iPhone X είτε το μεγαλύτερο iPhone X Plus, με πιθανότερη εκδοχή να ισχύει το δεύτερο. Η εν λόγω συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS 12 καταφέρνει να πετύχει σκορ πάνω από 4.600 και σχεδόν 11.000, σε single και multi-core ταχύτητα επεξεργασίας, αντίστοιχα. Σε σύγκριση με το περυσινό iPhone X οι επιδόσεις του «iPhone 11,2» είναι κατά 10% και 7% υψηλότερες, σε single και multi-core ταχύτητα επεξεργασίας, αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του iPhone της δοκιμής βρίσκεται ο νέος ARM-based εξαπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2,49GHz (έναντι 2,39GHz του περυσινού A11 Bionic). Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο φαίνεται να είναι η ενσωματωμένη μνήμη RAM των 4GB, για πρώτη φορά σε συσκευή της οικογένειας iPhone.

Το chip A12 θα είναι το πρώτο αρχιτεκτονικής 7nm της εταιρείας αλλά και της αγοράς συνολικά, άρα οι υψηλότερες επιδόσεις θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μέχρι να έρθει το αντίπαλο δέος, ο ανταγωνισμός θα βασίζεται σε chip αρχιτεκτονικής 10nm, με τις κορυφαίες επιδόσεις στο Geekbench των κορυφαίων Android smartphones να κυμαίνονται σε σκορ 3.400 και 9.000, για single και multi-core ταχύτητα επεξεργασίας, αντίστοιχα.

The post Νέο benchmark αποκαλύπτει iPhone με μνήμη RAM στα 4GB appeared first on pestaola.Source link