Τεχνολογία

Νέα “πράσινη” οθόνη Philips 272B1G




17 Jun Νέα “πράσινη” οθόνη Philips 272B1G

Posted at 17:10h
in HARDWARE
by Soustas

Η MMD, η κορυφαία εξειδικευμένη εταιρία οθονών  και brand license partner των οθονών Philips, ανακοινώνει τη νέα Full HD οθόνη Philips 272B1G, σχεδιασμένη για βέλτιστη άνεση και παραγωγικότητα, με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η 27″ (68,6 εκ) LCD οθόνη αποτελεί την εξέλιξη της περσινής πιο πράσινης οθόνης, τη Philips 241B7QGJ, και γι’ αυτό αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή μετά το περσινό μοντέλο των 24”. Η νέα αυτή οθόνη προσφέρει στους επαγγελματίες με οικολογική σκέψη, ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων εργαλείων για την ενίσχυση της απόδοση στην εργασία με σεβασμό στο περιβάλλον. Παρέχοντας λογική  εξοικονόμησης ενέργειας, η 272B1G επιτρέπει επίσης μεγάλη παραγωγικότητα χάρη σε μια πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών υψηλής απόδοσης και έξυπνης εργονομίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας IPS, της λειτουργίας LowBlue Mode και της Smart Ergo Base.

Πρόκειται για την κορυφαία επιλογή των επαγγελματιών με οικολογική σκέψη που αναζητούν εργαλεία με εξαιρετικά υψηλή ενεργειακή απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις, ικανοποιώντας τα πιο πρόσφατα πρότυπα απόδοσης ενέργειας, όπως διασφαλίζεται από την πιστοποίηση Energy Star 8.0.

Η οθόνη Philips 272B1G υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Philips στη βιωσιμότητα και το περιβάλλον. Είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να έχει τη χαμηλότερη δυνατή περιβαλλοντική επίπτωση. Συμμορφωμένη με τα πρότυπα RoHS[1], αυτή η φιλική προς το περιβάλλον οθόνη είναι πλήρως απαλλαγμένη από ουσίες όπως μόλυβδος, υδράργυρος και PVC / BFR. Επιπλέον, όλα τα πλαστικά της τμήματα, τα μεταλλικά σασί, και τα υλικά της συσκευασίας είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Πράσινη είναι η νέα κατεύθυνση

Συνδυάζοντας το νέο ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό με μια σειρά τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, η Philips 272B1G είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ένα νέο μοντέλο βιώσιμης παραγωγικότητας. Μεταξύ των τεχνολογιών που βοηθούν την Philips 272B1G να ανέλθει σε υψηλότερη ενεργειακή κλάση, ενώ διασφαλίζει άριστη απόδοση, η λειτουργία PowerSensor ανιχνεύει την απουσία του χρήστη μέσω ακίνδυνων υπέρυθρων σημάτων και μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης, ρίχνοντας τα ενεργειακά κόστη έως και 70%. Επιπλέον, διαθέτει την τεχνολογία LightSensor, που προσαρμόζει τη φωτεινότητα της εικόνας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου, και την επιλογή μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας (Zero Power consumption), η οποία τερματίζει τη λανθάνουσα κατανάλωση ενέργειας με το απλό πάτημα ενός διακόπτη 0-watt. Και προχωρά ακόμα περισσότερο! Χάρη στη νέα της ενεργειακή απόδοση, η οθόνη Philips 272B1G χρησιμοποιεί μία καινούρια τεχνολογία οπίσθιου LED φωτισμού που διατηρεί τη φωτεινότητα και το χρώμα χρησιμοποιώντας σημαντικά λιγότερη ενέργεια. Η ενεργειακή κλάση A++ υπογραμμίζει περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση του μοντέλου.

Για να ολοκληρώσει τέλεια την εξοικονόμηση ενέργειας, η Philips Monitors προσέθεσε έναν διακόπτη μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας . Με το απλό πάτημα ενός σκληρού διακόπτη  0-watt (που βρίσκεται συνήθως στο πίσω μέρος της οθόνης), η οθόνη αποσυνδέεται πλήρως από την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική κατανάλωση ενέργειας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το αποτύπωμα άνθρακα.

Ο τέλειος συνδυασμός βιωσιμότητας και υψηλής απόδοσης

Η Philips 272B1G αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά ενεργειακά αποδοτικών εργαλείων που αναζητούν οι σύγχρονοι επαγγελματίες με οικολογική σκέψη. Ο εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικός σχεδιασμός της πράγματι εξασφαλίζει μεγάλη παραγωγικότητα και υψηλές επιδόσεις και απαντά στην ανάγκη του κλάδου να εξελιχθεί μέσα στους συνεχώς μεταβαλλόμενους καιρούς.

Η Philips 272B1G διαθέτει ένα Full HD πάνελ ανάλυσης 1920 x 1080 και την τεχνολογία IPS, προσφέροντας απίστευτα ζωντανές και ευκρινείς εικόνες που μπορεί κανείς να απολαύσει από οποιαδήποτε γωνία. Τα IPS πάνελ είναι επίσης μία εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες που απαιτούν χρωματική ακρίβεια και συνεπή φωτεινότητα κάθε στιγμή. Επιπλέον, η υποστήριξη Adaptive-Sync εγγυάται άψογη ποιότητα βίντεο.

Με μία τόσο ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών, αυτή η οθόνη όχι μόνο επιτρέπει μεγαλύτερη παραγωγικότητα, αλλά επίσης πυροδοτεί την ενδυνάμωση. Οι επαγγελματίες χρήστες θα έχουν έναν ισχυρό, αποδοτικό και εξαιρετικό σύντροφο για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από την αναμόρφωση της κάθε ημέρας εργασίας που όλοι βιώνουμε.

Επιπλέον, η κόπωση των ματιών που προκαλείται από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή, δεν αποτελεί πρόβλημα με την Philips 272B1G, καθώς διαθέτει βασικά εργονομικά χαρακτηριστικά για να μεγιστοποιήσει την άνεση του χρήστη. Η λειτουργία LowBlue mode και η τεχνολογία Flicker-free συμβάλλουν σε μία εργασιακή εμπειρία ξεκούραστη για τα μάτια, ενώ η πλήρως ρυθμιζόμενη βάση SmartErgo επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν την οθόνη στη βέλτιστη θέση για μέγιστη άνεση, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της φυσικής κόπωσης μίας μεγάλης ημέρας στο γραφείο.

Η οθόνη Philips 272B1G είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο 2020 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα €229,00.

[1] Το RoHS προέρχεται από τη φράση Restriction of Hazardous Substances (Περιορισμός επικίνδυνων ουσιών) και αφορά άμεσα ολόκληρο τον κλάδο των ηλεκτρονικών καθώς και πολλά ηλεκτρικά προϊόντα.

Like this:

Like Loading…



Source link