Τεχνολογία

Μπιλ Γκέιτς τα βάζει με τον Τραμπ: Ο κόσμος χρειάζεται όσο ποτέ τον ΠΟΥ




15 Apr Μπιλ Γκέιτς τα βάζει με τον Τραμπ: Ο κόσμος χρειάζεται όσο ποτέ τον ΠΟΥ

Posted at 12:00h
in LIFE TECH
by Soustas

“Ο κόσμος χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας” τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς, με μια δήλωση στο twitter, παίρνοντας θέση για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν οι ΗΠΑ τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

“Είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται” έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Γκέιτς σημειώνοντας ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου έρχεται σε μια περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Όπως υπενθυμίζει ο ιδρυτής της Microsoft η αποστολή του ΠΟΥ είναι να μειώνει τη διασπορά του κορωνοϊού “και αν αυτό σταματήσει κανείς άλλος οργανισμός δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει”.

Τι ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τράμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ), εξαιτίας της “κακής” διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού που του προσάπτει.

“Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα διενεργείται έρευνα για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟΫ στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορονοϊού”, είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο μαζί με το κλιμάκιο που έχει συστήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“Ο κόσμος έλαβε πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα” της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, πρόσθεσε ο Τραμπ, καταφερόμενος επί μακρόν εναντίον αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

Πηγή: thetoc.gr

Like this:

Like Loading…



Source link