Μικροσκοπικά robots αντλούν ενέργεια από την υγρασία


Παρατηρώντας τους μηχανισμούς της φύσης, οι ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν μικροσκοπικά robots που αντλούν ενέργεια από την υγρασία. 

Πολλά φυτά, όπως το Pelargonium Carnosum, χρησιμοποιούν την υγρασία προκειμένου να διασπείρουν τους σπόρους τους όσο γίνεται πιο μακριά και να εξαπλωθούν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Ο μηχανισμός της φύσης στηρίζεται στα διαφορετικά κύτταρα, τα οποία μερικά επηρεάζονται από την υγρασία και πρήζονται και άλλα όχι, στοιχείο που οδηγεί στην παραγωγή κίνησης. Οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ένα αντίστοιχο υλικό από νανοΐνες, σε δύο στρώματα, τα οποία αντιδρούν διαφορετικά στην υγρασία.

Ο απώτερος σκοπός των ερευνητών είναι να καταφέρουν να κάνουν τα μικροσκοπικά robots που κατασκευάζουν να κινούνται μετά από την επαφή με την υγρασία, με έναν τρόπο που θυμίζει ένα σκουλήκι. Τα robots αυτά θα μπορούσαν να βρουν αρκετές εφαρμογές τόσο στο πεδίο των ιατρικών επιστημών, όσο και σε διάφορες στρατιωτικές ή βιομηχανικές υλοποιήσεις. Είναι γεγονός ότι η επαφή ηλεκτροδοτούμενων συσκευών με μπαταρία, κοντά ή μέσα στο ανθρώπινο σώμα είναι ένα στοιχείο που οι επιστήμονες θέλουν να εξαλείψουν με τη χρήση τέτοιων τεχνολογιών.

Στη φάση αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Science Robotics, οι ερευνητές θέλουν να δώσουν στα μικροσκοπικά robots τους μεγαλύτερη εμβέλεια κίνησης.

The post Μικροσκοπικά robots αντλούν ενέργεια από την υγρασία appeared first on pestaola.Source link