Με in-display fingerprint sensor και οι τρεις εκδόσεις του Samsung Galaxy S10


Μέχρι σήμερα η Samsung επέλεγε, όσο τα smartphones μεγάλωναν και τα περιθώρια οθόνης μίκραιναν, να τοποθετεί τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη της συσκευής.

Το τελευταίο διάστημα έντονη είναι η φημολογία ότι η κορεατική εταιρεία αναπτύσσει την επερχόμενη ναυαρχίδα της η οποία θα αποτελείται από τρία εναλλακτικά μοντέλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην κορεατική χερσόνησο, σε αυτή τη νέα σειρά συσκευών αναμένεται να τοποθετηθεί αισθητήρας του δακτυλικού αποτυπώματος «μέσα» στην οθόνη της συσκευής.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Korea Herald, ο in-display fingerprint sensor θα είναι παρών και στις τρεις εκδόσεις του Galaxy S10 με μόνη διαφορά την επιμέρους ενσωματωμένη τεχνολογία. Τα δύο high-end Galaxy S10 θα διαθέτουν αισθητήρα υπερήχων (ultrasonic) ενώ η πιο οικονομική έκδοση θα διαθέτει οπτικό αισθητήρα (optical). Οι αισθητήρες υπερήχων είναι ταχύτεροι και ακριβέστεροι σε σχέση με τους οπτικούς αισθητήρες, αλλά και σαφώς υψηλότερου κόστους.

Το δημοσίευμα θεωρεί ότι ο οπτικός αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος είναι έως και τρεις φορές φθηνότερος σε σχέση με τους αισθητήρες υπερήχων. Ουσιαστικά οι οπτικοί αισθητήρες λειτουργούν σαν φωτογραφικές κάμερες: λαμβάνουν την εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος και χρησιμοποιούν δισδιάστατη αναγνώριση για να αναλύσουν το αποτύπωμα.

Αντίθετα ο αισθητήρας υπερήχων εκπέμπει έναν υπερηχητικό παλμό προς το δάκτυλο ώστε να χαρτογραφήσει τους πόρους και τις τομές, τα στοιχεία δηλαδή που είναι μοναδικά και προσδίδουν το αποτύπωμα του καθενός. Η ακρίβεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι σαφώς μεγαλύτερη καθώς η αποτύπωση είναι τρισδιάστατη και όχι δισδιάστατη, ο αισθητήρας δεν επηρεάζεται από το αν το δάκτυλο είναι υγρό ή βρώμικο, ενώ δεν επηρεάζεται από εξωτερικές πηγές φωτισμού.

Προφανώς η Samsung δεν σχολίασε το επίμαχο δημοσίευμα, ούτε σε ότι αφορά την ύπαρξη τριών εκδόσεων του Galaxy S10 αλλά ούτε στην διάσταση που σχετίζεται με την χρήση in-display fingerprint sensors.

The post Με in-display fingerprint sensor και οι τρεις εκδόσεις του Samsung Galaxy S10 appeared first on pestaola.Source link