Διάφορα

Καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέγραψε την καμπάνια τους “Μένουμε ενεργοί”


 

Σε καταγγελία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η πρωτοβουλία μελών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς: “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη” διαπιστώνοντας – όπως εξηγούν αναλυτικά σε κείμενο τους στο Facebook, οτι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέγραψε την καμπάνια τους!

Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει, “Με έκπληξη και προς μεγάλη μας δυσαρέσκεια είδαμε χθες (ενν. 13/4/20) ότι η καμπάνια που ξεκινάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) φέρει στον τίτλο της το όνομα της δικής μας. Για την ακρίβεια επιλέχθηκε να ονομαστεί: “Μένουμε Μαζί – Μένουμε Ενεργοί”. Επειδή δεν πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δε γνώριζαν την ύπαρξη της δικής μας καμπάνιας θεωρούμε την εσκεμμένη αυτή κίνηση, προσπάθεια εκ μέρους τους να καπηλευτούν το μέχρι τώρα έργο μας, την έως τώρα προσφορά μας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοβουλία του. Μάλιστα θεωρούμε ότι φέρει και αυτός, όπως και όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις, μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Ε.Σ.Υ. όταν ξέσπασε η πανδημία. Οι πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας έχουν δυστυχώς βαθιές ρίζες. Η υποχρηματοδότηση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. επικουρικοί συμβασιούχοι που απολύονταν μετά από ένα χρόνο δουλειάς), η διάλυση των ειδικοτήτων που οδήγησε πολλούς νέους/ες γιατρούς στο εξωτερικό, η απαξίωση των γιατρών ΤΕΠ κι η πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας φέρουν και τη σφραγίδα της δικής του διακυβέρνησης. Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες”.

Και η καταγγελία καταλήγει, “Απαιτούμε να πάψει η χρήση του ονόματος της πρωτοβουλίας μας ως ελάχιστο δείγμα πολιτικού σεβασμού στην πορεία που επιλέξαμε”.

The post Καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέγραψε την καμπάνια τους “Μένουμε ενεργοί” appeared first on Enimerosi24.



Source link