Καθυστερεί η δημοπράτηση για σύνδεση λιμανιού
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 15:16

Την πεποίθησή του ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου θα εκπονηθεί η μελέτη σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ, όπως εξέφρασε ο πρόεδρος της εταιρίας Εγνατίας Οδός ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης, διατυπώνοντας και την εκτίμηση ότι το έργο θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2019.

«Υπάρχει η διαβεβαίωση από πλευράς κυβέρνησης ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΘΕ, με το απαιτούμενο ποσό, που ανέρχεται σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Αντωνούδης στο περιθώριο εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση του λιμανιού με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, καθώς είναι ημιτελής η οδογέφυρα που θα εξυπηρετούσε το σκοπό αυτό και δεν υπήρξε έγκαιρη πρόνοια για προσαρμογή του έργου της σύνδεσης, στο πλαίσιο των μεγάλων διαμορφώσεων που έγιναν στον Κόμβο Λαχαναγοράς. Εκτιμάται ότι από τη στιγμή που το έργο ανατεθεί για την κατασκευή και ολοκλήρωσή του θα απαιτηθούν ως και δυόμισι χρόνια.

Τα …νεότερα για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία

«Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης που έχουμε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) θα συνεδριάσει εντός του τρέχοντος μηνός και αναμένουμε να έχουμε τη θετική γνωμοδότηση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Μελετητικά το έργο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας είναι ώριμο και περιμένει τουλάχιστον δύο χρόνια την ΕΣΑΛ, για να μπορέσει, αφού λάβει τις εγκρίσεις, να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις «ως το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί το έργο».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, 15:16Source link