Καθυστερήσεις στο λανσάρισμα του Nokia 9 PureView λόγω της κάμερας


Είναι προφανές ότι το brand Nokia υπό την HMD Global έχει καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να (ξανά)καθιερώσει ίσως το πιο εμβληματικό όνομα στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικά στην mid-range κατηγορία συσκευών η HMD Global έχει λανσάρει ουκ ολίγες επιτυχημένες συσκευές, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η «παρουσία» της εταιρείας και σε επίπεδο πραγματικών high-end συσκευών. Αυτό αναμενόταν να γίνει με το Nokia 9 ή Nokia 9 PureView για το οποίο υπήρξε έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα. Λογικό αφού η εν λόγω συσκευή αναμένεται να ενσωματώνει κύρια κάμερα που θα αποτελείται από πέντε αισθητήρες, κάτι που δεν έχει δείξει, έως τώρα τουλάχιστον, κανένας κατασκευαστής.

Ωστόσο φαίνεται ότι η συσκευή θα καθυστερήσει και άλλο να κάνει την εμφάνισή της. Μάλιστα, η φήμη επιβεβαιώθηκε από την επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της HMD Global στην Γερμανία, Britta Gerbracht, αν και στις δηλώσεις της αναφέρεται σε «ναυαρχίδα» και όχι στο Nokia 9. Κατά τα φαινόμενα αιτία της καθυστέρησης είναι το ίδιο δυνατό σημείο (δυνητικά) του Nokia 9, η κάμερά του.

Οι δηλώσεις της Gerbracht έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λανσαρίσματος του Nokia 8.1, όπου παραδέχθηκε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην κάμερα της μελλοντικής ναυαρχίδας. Χαρακτηριστικά φέρεται να δήλωσε ότι «η ποιότητα της κάμερας δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα που θεωρούνται αποδεκτά από τους ειδικούς της HMD» και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η παρουσίαση της συσκευής.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι οι εμπορικές επιδόσεις του Nokia 8 Sirocco δεν ήταν του επιπέδου που επιθυμούσε η HMD και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η εταιρεία έχει γίνει πολύ προσεκτική με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των επερχόμενων high-end συσκευών. Παρόλα αυτά η ίδια η επιβεβαίωση των καθυστερήσεων επιβεβαιώνει έμμεσα και την ίδια την ύπαρξη ενός πολύπλοκου συστήματος κάμερας το οποίο θα φέρει η νέα ναυαρχίδα Nokia.

The post Καθυστερήσεις στο λανσάρισμα του Nokia 9 PureView λόγω της κάμερας appeared first on pestaola.Source link