Θα είναι το Galaxy S9 το τελευταίο της S series για την Samsung;


Η νέα σειρά Galaxy S9 θα παρουσιασθεί επίσημα στα τέλη του μήνα, ωστόσο ήδη οι πρώτες φήμες για τον διάδοχό του, τουλάχιστον σε επίπεδο ονοματολογίας, έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της κινεζικής ιστοσελίδας GizChina, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Samsung να επιλέξει αλλαγή στην ονομασία των κορυφαίων της συσκευών εγκαταλείποντας το εμβληματικό Galaxy S. Δηλαδή, δεν θα υπάρξει Galaxy S10, εάν τα παραπάνω επαληθευθούν.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Samsung δεν θέλει να βρεθεί μελλοντικά στην άβολη θέση να λανσάρει συσκευές με τις ονομασίες Galaxy S11 ή Galaxy S15, οι οποίες δεν θεωρούνται εμπορικά ελκυστικές. Οδηγός στην πιθανολογούμενη αλλαγή ονόματος είναι, όσο και αν φανεί παράξενο, η ανταγωνίστρια Apple.

Η αμερικανική εταιρεία τόλμησε να παρακάμψει την ονομασία «iPhone 7s» και να λανσάρει τρεις συσκευές, τα iPhone 8 και 8 Plus καθώς και το iPhone X το οποίο βέβαια διαβάζεται «iPhone 10» (το X είναι και ο λατινικός αριθμός 10).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι άτυπα η ονομασία Galaxy X αποδίδεται στο φημολογούμενο αναδιπλούμενο smartphone το οποίο ενδέχεται να παρουσιάσει η Samsung εντός του 2018. Αυτή η σειρά προφανώς δεν θα έχει καμία σχέση ούτε με τη σειρά Galaxy S αλλά ούτε και με τη σειρά Galaxy Note.

Αν το αναδιπλούμενο Galaxy X έρθει να αντικαταστήσει τη σειρά Galaxy S είναι η ερώτηση του «ενός εκατομμυρίου», ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται μία κίνηση υψηλού ρίσκου εκ μέρους της Samsung. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2016 η εταιρεία πήρε την απόφαση να προσπεράσει την ονομασία Note 6 ώστε αριθμητικά οι σειρές Note και S έκτοτε να συμβαδίζουν (Note 7 και Galaxy S7)…Source link