Η SpaceX ταξιδεύει τους πρώτους τουρίστες στη Σελήνη


Σε μια ανακοίνωση που μοιάζει να έχει βγει από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, η SpaceX δηλώνει ότι έχει κλείσει τους πρώτους επιβάτες για τη Σελήνη. 

Με τη βοήθεια του πυραύλου Falcon Heavy και την κάψουλα Dragon, η SpaceX θα στείλει για πρώτη φορά ιδιώτες σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, κάνοντας αυτό το παρθενικό ταξίδι προς τη Σελήνη του διαστημικού οχήματος πάνω στο οποίο η εταιρεία του Elon Musk φαίνεται να επενδύει πάρα πολλά. Αυτό θα είναι το διαστημικό όχημα που θα αναλάβει την μεταφορά πληρωμάτων και φορτίων όχι μόνο στη Σελήνη, αλλά και στον Άρη, σύμφωνα με τα μελλοντικά σχέδια της SpaceX.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως ανέφερε και στα tweets της η SpaceX- από το 1972 και έπειτα κανείς άνθρωπος δεν ταξίδεψε για τη Σελήνη, μετά από την τελευταία επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος Apollo, στο πλαίσιο του οποίου συνολικά 24 γήινοι ταξίδεψαν για το δορυφόρο της Γης. Η SpaceX έδωσε στη δημοσιότητα μία εικόνα καλλιτεχνικής απεικόνισης ενός διαστημοπλοίου που εκτελεί πτήση γύρω από τη Σελήνη, στην οποία εμφανίζεται ένα σκάφος με εφτά κινητήρες, σχήμα που θυμίζει αρκετά ένα διαστημικό λεωφορείο και πολλά παράθυρα στην άτρακτό του.

Η SpaceX δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους πρώτους ιδιώτες που θα ταξιδέψουν στη Σελήνη, ούτε και για το πότε υπολογίζει να κάνει πράξη το εν λόγω εγχείρημα.

The post Η SpaceX ταξιδεύει τους πρώτους τουρίστες στη Σελήνη appeared first on pestaola.Source link