Η Sony θα λανσάρει τον Δεκέμβριο το PlayStation Classic


Σχεδόν πριν από 25 χρόνια η Sony λανσάρισε το αρχικό PlayStation, το οποίο αποτέλεσε την πρώτη οικιακή κονσόλα στην ιστορία των video games και κατάφερε να πουλήσει άνω των 100 εκατ. μονάδων σε παγκόσμια κλίμακα.

Σήμερα, η Sony ανακοίνωσε το PlayStation Classic, μία μικρογραφία της αρχικής κονσόλας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επαναφέρει και να τιμήσει την εμπειρία του αρχικού PlayStation. Το PlayStation Classic θα συνοδεύεται από 20 κλασσικούς pre-loaded τίτλους συμπεριλαμβανομένων των Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 και Wild Arms.

Η νέα έκδοση είναι περίπου 45% μικρότερη από την αρχική έκδοση ενώ προσομοιάζει επακριβώς την εμφάνιση και αίσθηση του αυθεντικού PlayStation. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με τα παρόμοια χειριστήρια όσο και με την παρόμοια συσκευασία της συσκευής. Προφανώς, πίσω από το λανσάρισμα του PlayStation Classic βρίσκεται η λογική «για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι τα προ-εγκατεστημένα παιχνίδια θα αναπαράγονται στο αρχικό τους format.

To PlayStation Classic συνοδεύεται από καλώδιο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση, καλώδιο USB και δύο χειριστήρια. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 3 Δεκεμβρίου και στην τιμή των 100 δολαρίων. Η ημερομηνία προφανώς είναι ιστορική αφού στις 3 Δεκεμβρίου 1994 είχε κυκλοφορήσει το αρχικό PlayStation στην αγορά της Ιαπωνίας.

The post Η Sony θα λανσάρει τον Δεκέμβριο το PlayStation Classic appeared first on pestaola.Source link