Η Samsung ανακοινώνει τη μαζική παραγωγή του Exynos 9810


Η Samsung, με επίσημη ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή της νέας σειράς επεξεργαστών Exynos χρησιμοποιώντας την επόμενη γενιά επεξεργασίας 10nm.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αναγγελία έναρξης παραγωγής του Exynos 9810, του chipset του οποίου η ύπαρξη είχε προαναγγελθεί από τις αρχές του χρόνου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πλατφόρμα που θα εξοπλίσει, μαζί με τον Snapdragon 845 της Qualcomm, την επόμενη γενιά των ναυαρχίδων της Samsung, δηλαδή τα Galaxy S9 και Galaxy S9+.

Η παραγωγή και των δύο επεξεργαστών θα γίνει με βάση την τεχνολογία 10nm LPP (Low-Power Plus), η οποία θα προσφέρει στον τελικό χρήστη βελτιωμένη απόδοση ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μία ευρύτερη γκάμα συσκευών, σύμφωνα με τον Lee Sang Hyun, επικεφαλής του σχετικού τμήματος μάρκετινγκ της Samsung.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία, οι επεξεργαστές τεχνολογίας 10nm LPP θα είναι σε θέση να προσφέρουν 15% υψηλότερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας, σε σύγκριση με τις πλατφόρμες που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά Galaxy S8. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει την τεχνολογία παραγωγής 8nm FinFET.

Με δεδομένο ότι οι επεξεργαστές τεχνολογίας 10nm LPP θα κάνουν την εμφάνισή τους στα Galaxy S9 και S9+ δεν αποκλείεται οι πρώτοι επεξεργαστές τεχνολογίας FinFET να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με το αρκετά μακρινό ακόμη Note 9.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η έναρξη μαζικής παραγωγής του Exynos 9810 έρχεται παράλληλα με την είδηση ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραδόσεις των OLED οθονών που θα εξοπλίσουν τα smartphones της σειράς S9. Ο συνδυασμός των δύο ίσως να σημαίνει ότι όντως τα νέα smartphones της Samsung θα κάνουν την παρθενική εμφάνισή τους νωρίτερα από το κανονικό, μέσα στον Ιανουάριο.Source link