Η Samsung ίσως κλέψει την παράσταση με ένα foldable smartphone


Η Samsung ετοιμάζει ένα foldable smartphone… εδώ και πολύ καιρό, αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση καθώς το θέμα επανεμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του συγκεκριμένου τομέα της Samsung, DJ Koh, είναι πολύ πιθανό η παρουσίαση του επίμαχου smartphone, με την ονομασία Galaxy X, να γίνει εντός του προσεχούς Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο DJ Koh αποκάλυψε ότι το smartphone με την αναδιπλούμενη οθόνη είναι σχεδόν έτοιμο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι και εξαιρετικά πολύπλοκο σε επίπεδο ανάπτυξης.

Ενδεχομένως, η Samsung να επιχειρήσει με την παρουσίαση του Galaxy X να «επισκιάσει» την άφιξη της νέας τριπλέτας συσκευών που αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα η ανταγωνίστρια Apple. Ο επικεφαλής της Samsung αποκάλυψε άλλωστε ότι ίσως το νέο μοντέλο παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Samsung Developer Conference, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Δηλαδή περίπου την περίοδο που τα νέα iPhone θα παίρνουν τον δρόμο για τα ράφια των καταστημάτων.

Παρόλα αυτά ο Koh δεν αποκάλυψε αν το foldable smartphone θα είναι και διαθέσιμο στις αγορές, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί εντός του 2019. Άλλωστε, σε προγενέστερη συνέντευξή του στον Business Insider είχε υποστηρίξει ότι η συσκευή «δεν είναι μακριά» και ότι «είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση και προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην εμπειρία του χρήστη».

Λίγα πράγματα έγιναν γνωστά για τις λειτουργίες που θα ενσωματώνει το Galaxy X, με τον Koh να αναφέρει χαρακτηριστικά «θα μπορείς να χρησιμοποιείς τις περισσότερες λειτουργίες του… σε foldable status, αλλά όταν χρειάζεται να εκτελέσεις μία περιήγηση τότε ίσως να χρειάζεται να το ξεδιπλώσεις».

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung πειραματίζεται με τις εύκαμπτες OLED οθόνες ήδη από το 2012, ενώ το 2014 είχε κάνει την εμφάνισή του ένα βίντεο με μία concept αναδιπλούμενη συσκευή, όπως τουλάχιστον την οραματίζεται η κορεατική εταιρεία (είναι η γνωστή εικόνα που εμφανίζεται σε αναρτήσεις που αφορούν το foldable smartphone της εταιρείας).

The post Η Samsung ίσως κλέψει την παράσταση με ένα foldable smartphone appeared first on pestaola.Source link