Η Samsung έδωσε μια πρώτη γεύση του foldable smartphone


Η φήμη ότι η Samsung ετοιμάζει ένα πρωτοποριακό smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη έκανε τον γύρω του Διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει παρουσιαστεί κάτι επίσημο.

Αυτό άλλαξε χθες όταν η κορεατική εταιρεία, από το Σαν Φρανσίσκο και στο Samsung Developer Conference 2018 που διεξάγεται εκεί, έδωσε μία πρώτη εικόνα της εύκαμπτης οθόνης που θα αποτελεί την πεμπτουσία του αναδιπλούμενου smartphone.

Αυτό έγινε όταν ανακοινώθηκε η νέα Infinity Flex οθόνη, η οποία μπορεί να «ξεδιπλωθεί» προσφέροντας στον χρήστη μία εμπειρία χρήσης tablet και στη συνέχεια να «ξανά-διπλωθεί» ώστε να μετατραπεί εκ νέου σε μία συσκευή smartphone. Προφανώς πέρα από την συγκεκριμένη λειτουργία δεν παρουσιάστηκε καμία άλλη λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Η οθόνη Infinity Flex χαρακτηρίζεται από την ίδια την Samsung ως «το θεμέλιο για το smartphone του μέλλοντος». Για να γίνει η εν λόγω οθόνη πραγματικότητα η Samsung έπρεπε να εφεύρει νέα υλικά και να επαναπροσδιορίσει το design της οθόνης του smartphone εξ αρχής. Στην κατασκευή της έχουν χρησιμοποιηθεί πολλαπλά υλικά, περιλαμβανομένων εύκαμπτων επιστρώσεων τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια, ενός φιλμ που απορροφά τους κραδασμούς και ενός καλύμματος το οποίο μπορεί να διπλώνεται επανειλημμένα.

«Η Infinity Flex Display μαζί με το νέο One UI», που επίσης ανακοίνωσε η Samsung, «θα φέρουν ένα νέο είδος mobile εμπειρίας επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν πράγματα τα οποία δεν μπορούσαν να κάνουν με ένα τυπικό smartphone», ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία. Ουσιαστικά, αυτό που υπόσχεται η Samsung είναι ένα συμπαγές smartphone που «ξεδιπλώνει» προσφέροντας μία σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές εργασίες ή για προβολή περιεχομένου.

Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία θεωρεί δεδομένο ότι η μετάβαση από την μικρή στην μεγάλη οθόνη, και το αντίστροφο, θα γίνεται αυτόματα χωρίς καθυστερήσεις χάρη στην αρμονική συνεργασία με το λογισμικό της συσκευής.

Ο Glen Murphy, επικεφαλής του Android UX της Google, ανακοίνωσε επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι το λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει τις αναδιπλούμενες συσκευές και ότι μαζί με την Samsung συνεργάζονται για το επερχόμενο λανσάρισμα της συσκευής της τελευταίας. Αν και δεν ανακοινώθηκε επίσημα πότε θα κάνει την εμφάνισή της η εν λόγω συσκευή, ξεκαθαρίστηκε ότι η μαζική παραγωγή της εύκαμπτης οθόνης είναι «ζήτημα μηνών».

The post Η Samsung έδωσε μια πρώτη γεύση του foldable smartphone appeared first on pestaola.Source link