Η Qualcomm παρουσίασε το Snapdragon 636 και το πρώτο 5G modem


Κατά τη διάρκεια του ετήσιου 4G/5G Summit στο Χονγκ Κονγκ, η Qualcomm προχώρησε στην παρουσίαση της νέας mobile πλατφόρμας Snapdragon 636 και το πρώτο 5G modem για smartphones.

Η πλατφόρμα Snapdragon 636 έρχεται να αντικαταστήσει την Snapdragon 630, η οποία είχε λανσαριστεί πέρυσι, στην κατηγορία των mid-tier υψηλής απόδοσης chipsets. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Kryo 260 ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει έως και 40% υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Κύριο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας Snapdragon 636 αποτελεί η υποστήριξη οθονών αναλογίας 18:9 και σε ανάλυση Full HD+. Επιπλέον, η πλατφόρμα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά TruPalette και EcoPix της Qualcomm, ενσωματωμένα στο Adreno Visual Processing Subsystem, υποστηρίζοντας ποιοτικότερη προβολή στην οθόνη του smartphone.

Η μονάδα γραφικών Adreno 509 είναι επίσης ελαφρά βελτιωμένη προσφέροντας, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, έως και 10% καλύτερη απόδοση σε επίπεδο gaming πάντα σε σύγκριση με την πλατφόρμα Snapdragon 630. Επιπλέον, παρέχει καλύτερο rendering σε τρισδιάστατα γραφικά. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η νέα πλατφόρμα ενσωματώνει το Snapdragon X12 LTE modem το οποίο επιτυγχάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 600Mbps.

Η πλατφόρμα Snapdragon 636 κατασκευάζεται με βάση την αρχιτεκτονική14nm FinFet, είναι δηλαδή μεγαλύτερη σε διαστάσεις σε σχέση με την πλατφόρμα Snapdragon 835 αλλά συμβατή σε διαστάσεις με τις πλατφόρμες Snapdragon 630 και 660. Αυτή η συμβατότητα μεταφράζεται σε διευκόλυνση των κατασκευαστών να μεταπηδήσουν στην πλατφόρμα Snapdragon 636 χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Οι πρώτες συσκευές με τη νέα πλατφόρμα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2018 με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών να θεωρούν ότι θα έχει επιτυχία ανάλογη με του Snapdragon 625 κατά τα έτη 2016 και 2017.

Παράλληλα, η Qualcomm παρουσίασε εγκατεστημένα δείγματα του Snapdragon X50, του πρώτου 5G modem για smartphones, με την εταιρεία να εκτιμά ότι το νέο modem θα καταστεί διαθέσιμο στους κατασκευαστές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το Snapdragon X50 θα είναι σε θέση να επιτυγχάνει ταχύτητα πρόσβασης επιπέδου Gigabit χρησιμοποιώντας τη συχνότητα 28GHz mmWave.Source link