Η Microsoft ετοιμάζει φθηνότερα Surface tablets ανταγωνιστικά στα iPad


Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει μία νέα σειρά Surface tablets τα οποία θα έχουν χαμηλότερη τιμή διάθεσης και τα οποία προγραμματίζεται να παρουσιαστούν κατά το β’ εξάμηνο του 2018.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, σημειώνοντας παράλληλα ότι στόχος της εν λόγω κίνησης είναι η Microsoft να μπορέσει να «χτυπήσει» την Apple στον συγκεκριμένο τομέα όπου τα iPad της έχουν προσδώσει σημαντικό προβάδισμα.

Οι πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, κάνουν λόγο για μία σειρά συσκευών που η τιμή τους θα ξεκινά από τα 400 δολάρια, με διαγώνιο οθόνης στις 10 ίντσες, στρογγυλεμένες άκρες, υποδοχή USB-C, αυτονομία μπαταρίας έως εννέα ώρες ενώ οι νέες αυτές συσκευές θα είναι και κατά 20% ελαφρύτερες από τα παλαιότερα μοντέλα.

Μία έκδοση του Surface με αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στα μοντέλα της Apple, η οποία πρόσφατα παρουσίασε νέες φθηνότερες συσκευές που η τιμή τους ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 329 δολάρια. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Bloomberg, τα νέα Surface δεν θα συνοδεύονται από keyboard cover, αξεσουάρ που η αγορά του στην αμερικανική αγορά ανέρχεται στα 160 δολάρια.

Οι νέες συσκευές, εάν το δημοσίευμα επαληθευτεί, θα «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Windows 10 Pro. Αναλυτές θεωρούν ότι το πρόβλημα της Microsoft θα είναι ότι το δικό της λειτουργικό δεν συνοδεύεται από σημαντικό αριθμό touch-friendly εφαρμογών σε σχέση με όσες μπορεί να βρει ένας χρήστης στο App Store για τις συσκευές με λειτουργικό iOS.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ανάλογες κινήσεις της Google που σε συνεργασία με τρίτους κατασκευαστές έφερε το λειτουργικό σύστημα Chrome OS, αντί του Android, σε συσκευές tablet οι οποίες με την προσθήκη των ανάλογων αξεσουάρ μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε laptops.

The post Η Microsoft ετοιμάζει φθηνότερα Surface tablets ανταγωνιστικά στα iPad appeared first on pestaola.Source link