Η LG παρουσιάζει τη δική της Τεχνητή Νοημοσύνη για Smartphones στο συνέδριο MWC 2018Η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει την πρώτη σουίτα τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τα smartphones κινητά της στο φετινό Mobile World Congress στην Βαρκελώνη. Η παρουσίαση των νέων τεχνολογιών θα γίνει αξιοποιώντας την τελευταία έκδοση του LG V30, που αποτελεί και την πιο προηγμένη ναυαρχίδα των smartphone της εταιρείας.

 

Η LG έχει επενδύσει πάνω από ένα χρόνο σε έρευνα για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στα smartphones, αρκετό καιρό πριν ανακοινώσει την πλατφόρμα της LG ThinQ στην CES 2018. Η έρευνα είχε επικεντρωθεί πρωτίστως στην ανάπτυξη λύσεων βασισμένες στην ΑΙ τεχνολογία με στόχο να προσφέρουν μια μοναδική και διαισθητική εμπειρία στον χρήστη, εστιάζοντας στην κάμερα και την φωνητική αναγνώριση. Το αποτέλεσμα ήταν μια σουίτα ΑΙ τεχνολογιών που απαντούν στις ανάγκες και τη συμπεριφορά χρήσης των σημερινών καταναλωτών.

 

Vision AI: Αναγνώριση εικόνας νέας γενιάς

Πέρα από μια ήδη εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών της κάμερας όπως οι διπλοί φακοί, οι ευρυγώνιοι φακοί χαμηλής παραμόρφωσης και οι γυάλινοι φακοί Crystal Clear, η τεχνολογία Vision AI κάνει την κάμερα του LG V30 ακόμα πιο «έξυπνη» και εύκολη στη χρήση της.

 

Το Vision AI αυτόματα αναλύει αντικείμενα και προτείνει την καλύτερη δυνατή επιλογή λήψης από τις οκτώ διαθέσιμες εναλλακτικές: πορτραίτο, φαγητό, κατοικίδια, τοπίο, πόλη, λουλούδια, ανατολή ηλίου και ηλιοβασίλεμα. Η οπτική γωνία, το χρώμα, οι αντανακλάσεις, ο οπίσθιος φωτισμός και τα επίπεδα κορεσμού λαμβάνονται όλα υπόψη καθώς η συσκευή αναλύει εικόνες στη βάση δεδομένων που διαθέτει, για να καθορίσει που εστιάζει η κάμερα και να προτείνει την καλύτερη επιλογή. Εστιάζοντας για παράδειγμα με την κάμερα σε ένα πιάτο ζυμαρικών, θα έχει ως αποτέλεσμα να προτείνει την επιλογή λήψης φαγητού, με θερμότερα χρώματα και αυξημένη ευκρίνεια για την πιο νόστιμη και ελκυστική λήψη.

 

Η LG συνεργάστηκε για την αναγνώριση των εικόνων και ανέλυσε περισσότερες από 100 εκατομμύρια εικόνες για να αναπτύξει τους αλγόριθμους αναγνώρισης εικόνας του κινητού. Πάνω από χίλιες μοναδικές κατηγορίες εικόνων δημιουργήθηκαν για πιο ακριβή ανάλυση εικόνων και αυτό οδήγησε σε καλύτερες λειτουργίες λήψης φωτογραφιών.

 

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό τoυ Vision AI παρέχει συμβουλές για αγορές μέσω της έξυπνης αναγνώρισης εικόνων. Εστιάζοντας απλά με την κάμερα σε ένα αντικείμενο, το Vision AI της LG αυτόματα σαρώνει κωδικούς QR, ξεκινάει μια αναζήτηση εικόνων ή προτείνει επιλογές αγοράς ενός προϊόντος στη χαμηλότερη τιμή ή και άλλων παρόμοιων προϊόντων που μπορεί να ενδιαφέρουν τον πελάτη.

 

Μια νέα λειτουργία λήψης χαμηλού φωτισμού μπορεί να φωτίσει αυτόματα φωτογραφίες σε σκοτεινά περιβάλλοντα και να τις κάνει να φαίνονται δύο φορές πιο φωτεινές. Αντί για συμβατικές μεθόδους μέτρησης εξωτερικών επιπέδων φωτός, το Vision AI μετράει την φωτεινότητα της πραγματικής εικόνας που θα καταγραφεί, με αποτέλεσμα τα επίπεδα φωτεινότητας που ρυθμίζονται να είναι πολύ πιο ακριβή.

 

Voice AI: Οι αποκλειστικές φωνητικές εντολές της LG

Μια άλλη λειτουργία της νέας ΑΙ σουίτας είναι το Voice AΙ που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίγουν εφαρμογές και να αλλάζουν ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές. Δουλεύοντας παράλληλα με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι 32 , από 23 που ήταν το 2017, αποκλειστικές Voice AI φωνητικές εντολές της LG εξαλείφουν την ανάγκη αναζήτησης μέσω του μενού και επιτρέπουν την άμεση επιλογή συγκεκριμένων λειτουργιών.

 

Οι αποκλειστικές φωνητικές εντολές της LG για τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant

 

 

Λειτουργία
Φωνητική εντολή

(Χρησιμοποιώντας πρώτα

τη φράση “ΟΚ Google”)

1
Wide-angle photo
Take a picture on a wide angle

2
Wide-angle selfie
Take a selfie on a wide angle

3
Wide-angle video
Record a video on a wide angle

4
Wide-angle selfie video
Take a selfie video on a wide angle

5
Cine Video
Open camera on Cine Video

6
Expert Photo Mode
Open camera on a manual mode

7
Expert Video Mode
Open camera on a manual video

8
Cine Video (Romantic)
Take a romantic Cine Video

9
Cine Video (Melodramatic)
Take a melodramatic Cine Video

10
Cine Video (Thriller)
Take a thriller Cine Video

11
Cine Video (Beauty)
Take a beauty Cine Video

12
Cine Video (Blockbuster)
Take a summer blockbuster Cine Video

13
Cine Video (Romantic Comedy)
Take a romantic comedy Cine Video

14
Cine Video (Documentary)
Take a documentary Cine Video

15
Cine Video (Landscape)
Take a scenery Cine Video

16
Cine Video (Drama)
Take a drama Cine Video

17
Cine Video (Historic)
Take a historical Cine Video

18
Cine Video (Mystery)
Take a mystery Cine Video

19
Cine Video (Noir)
Take a noir Cine Video

20
Cine Video (Classic)
Take a classic Cine Video

21
Cine Video (Flashback)
Take a flashback Cine Video

22
Cine Video (Pop Art)
Take a pop art Cine Video

23
Expert Mode (Graphy)
Open camera with Graphy

Νέες για το 2018

24
Panoramic Photo
Σε εξέλιξη

25
Food Photo
Σε εξέλιξη

26
Time-lapse Photo (Video)
Σε εξέλιξη

27
Slow-motion Video
Σε εξέλιξη

28
Low-light Photo
Σε εξέλιξη

29
AI Cam Photo
Σε εξέλιξη

30
Image Search
Σε εξέλιξη

31
QR Code Scanning
Σε εξέλιξη

32
Shopping Search
Σε εξέλιξη

 

Αναβάθμιση και επέκταση της Τεχνητής Νοημοσύνης των Smartphones

Η στρατηγική της LG για τα smartphones είναι να συνεχίσει να επεκτείνει τις ΑΙ δυνατότητες τους, ενώ παράλληλα να βελτιώνει τις υπάρχουσες λειτουργίες τους για να τα κάνει πιο βολικά στη χρήση. Ορισμένες ΑΙ λειτουργίες δεν θα περιορίζονται μόνο στα νέα μοντέλα της LG, αλλά θα ενσωματώνονται και σε υπάρχοντα LG smartphones, μέσω νέων ενημερώσεων, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις διάφορες προδιαγραφές hardware και σταθερότητας για τη μέγιστη εμπειρία του χρήστη.

 

«Όπως δηλώσαμε και τον προηγούμενο μήνα στην CES, το μέλλον της LG βρίσκεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και όχι απλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών και στην ταχύτητα επεξεργασίας» δήλωσε ο Ha Jeung-uk, Senior Vice President & Business Unit Leader της LG Electronics Mobile Communications Company. «Προχωρώντας μπροστά θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη πιο έξυπνων smartphones και είμαστε σίγουροι πως οι καταναλωτές θα εκτιμήσουν την προηγμένη εμπειρία χρήστη με το βελτιωμένο V30 που αναμένουν με ανυπομονησία.»

 

Οι επισκέπτες στο MWC 2018 που επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφτούν το περίπτερο της LG στο Hall 3, του εκθεσιακού χώρου Fira Gran Via, από τις 26 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου.
Source link